Žebřík: Nejvíc cen si odnesli Tomáš Klus, Mydy Rabycad a David Stypka. Zpěváky roku jsou Michal Hrůza a Anna K.

Vydáno 10.03.2018 | autor: redakce

Na oslavě pětadvaceti let hudebních cen Žebřík nejvíc zabodovali Tomáš KlusMydy RabycadMichal HrůzaEwa FarnaDivokej Bill a Lenny. Objevem roku je David Stypka a speciální ocenění převzal Petr Janda.

Žebřík: Nejvíc cen si odnesli Tomáš Klus, Mydy Rabycad a David Stypka. Zpěváky roku jsou Michal Hrůza a Anna K. Žebřík: Nejvíc cen si odnesli Tomáš Klus, Mydy Rabycad a David Stypka. Zpěváky roku jsou Michal Hrůza a Anna K.

Celkem pět ocenění si z plzeňského areálu DEPO2015 odnáší Tomáš Klus. Díky duetu A pak se svou ženou Tamarou opanoval i kategorii Skladba roku. Mezi zpěváky i v soutěži o Videoklip roku jej však tentokrát předstihl Michal Hrůza.

Žebřík slaví pětadvacet let s hvězdnými hosty. Plzeňské DEPO2015 vítá Olympic, Wohnout nebo Lenny

V kategorii zpěvaček se na trůn vrátila Anna K. Na druhé místo se vyhoupla Žofie Dařbujánová. Zpěvačka Mydy Rabycad se se svou kapelou dokonce mohla radovat i z prvenství za Skupinu a Album roku! Třetí zpěvačkou roku 2017 je podle hudebních fanoušků Lenny, které hostovala i v dalším oceněném klipu Kruh rappera Marpa.

Titulem Akce roku se může pyšnit díky svému loňskému turné Divokej Bill. Nejlepším filmem je dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá. Hned tři trofeje si z jubilejního Žebříku odváží Objev roku David Stypka, a to mimo jiné zásluhou písně Dobré ráno, milá s Ewou Farnou.

SPECIÁLNÍ CENA PRO PETRA JANDU

Na seznamu oceněných jsou rovněž Dymytry, Imodium, Support Lesbiens, Giudi, Honza Křížek, putovní festival Hrady CZ a filmy Po strništi bos a Milada. Celkem bylo rozdáno 28 cen z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka a kamenictví Václava Chlupsy.

Speciální ocenění magazínu iREPORT převzal z rukou Jardy Hudce Petr Janda, který posléze odehrál s Olympikem speciální vystoupení. Dalšími koncertními účastníky bezmála šestihodinové show byli Michal Hrůza, Wohnout, Lenny a Honza Křížek.

"Děkujeme fanouškům a zúčastněným umělcům za parádní oslavu pětadvacetin Žebříku. Také máme radost z výsledků ankety, v níž se kromě zavedených jmen výrazně prosadili i mladí interpreti a neokoukané kapely," komentuje letošní ročník ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Na slavnostní večer, výtečně moderovaný Tomášem Hanákem a Jitkou Schneiderovou, pak navázala after party s hvězdami Žebříku, která probíhala až do ranních hodin.

Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojil do třídění odpadu. Dalšími partnery jsou Gambrinus, Jägermeister, Česká pojišťovna, Ochranný svaz autorský, PMDP, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská. Spoluorganizátorem je město Plzeň a Plzeňský kraj. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Hodinový záznam z finálového večera odvysílá Prima Cool v neděli 18. března po 21.30 hod.

Více na www.anketazebrik.cz.

TZ, foto Tomáš Klíma


Skupina roku 
1. Mydy Rabycad
2. Dymytry
3. Divokej Bill

Album roku 
1. M.Y.D.Y. - Mydy Rabycad
2. Živ je - Tomáš Klus
3. Element - Imodium

Skladba roku 
1. A pak - Tomáš Klus feat. Tamara Klusová 
2. Dobré ráno, milá – David Stypka, Ewa Farna
3. Movin’ On - Support Lesbiens

Videoklip roku
1. Polárka - Michal Hrůza
2. A pak - Tomáš Klus feat. Tamara Klusová
3. Kruh – Marpo feat. Lenny

Zpěvák roku
1. Michal Hrůza
2. Tomáš Klus
3. David Stypka

Zpěvačka roku
1. Anna K 
2. Žofie Dařbujánová 
3. Lenny

Objev roku 
1. David Stypka 
2. Giudi
3. Honza Křížek

Akce roku 
1. Divokej Bill tour
2. Recyklus tour
3. Hrady CZ

Film roku 
1. Ewa Farna 10: Neznámá známá
2. Po strništi bos
3. Milada

Průser roku 
1. Český slavík
2. Ortel
3. Vláda ČR

Speciální cena magazínu iREPORT: Petr Janda

tz, jm

Témata: Žebřík, Tomáš Klus, Mydy Rabycad, David Stypka, Anna K., Michal Hrůza, Petr Janda, Divokej Bill, Dymytry, Imodium, Ewa Farna, Support Lesbiens, Marpo, Lenny, Žofie Dařbujánová, Giudi, Honza Křížek

zavřít