Zemřel Chuck Berry. Průkopníkovi rock'n'rollu bylo 90 let a po čtyřech dekádách chystal nové album

Vydáno 19.03.2017 | autor: redakce

Legendární zpěvák zemřel v požehnaném věku ve svém domě v Missouri, kde jeho tělo nalezla místní policie. Chuck Berry, výjimečný kytarista a zpěvák, patřil k průkopníkům rock'n'rollu. Přesná příčina smrti zatím není známá. 

Zemřel Chuck Berry. Průkopníkovi rock'n'rollu bylo 90 let a po čtyřech dekádách chystal nové album Zemřel Chuck Berry. Průkopníkovi rock'n'rollu bylo 90 let a po čtyřech dekádách chystal nové album

Maybellene, Roll Over Beethoven, Rock and Roll Music, Johnny B. Goode. To jsou jen některé z mnoha známých písní, které měl ve svém repertoáru Chuck Berry. Jeho kariéra začala nabírat na obrátkách v roce 1955, kdy mu Muddy Waters zařídil nahrávací smlouvu, načež následoval jeho průlomový hit Maybellene.

LEGENDÁRNÍ CHUCK BERRY POPRVÉ V PRAZE

V roce 1985 byl uveden do Blues Hall Of Fame a o rok později v první vlně umělců i do Rock N Roll Hall Of Fame. Magazín Rolling Stone ho jmenoval šestým nejlepším kytaristou všech dob. Ve hře na kytaru se ve své době snažil o novátorský přístup, kterého dosáhl krátkými, po sobě rychle jdoucími riffy.

vložte odkaz, text nemažte

Během své kariéry se dostal také do vězení a natočil 18 studiových alb. Loni v říjnu k příležitosti svých 90. narozenin oznámil, že vydá ještě jednu řadovou desku - po osmatřiceti letech od zatím poslední nahrávky Rock It.  Vydání se však již nedožil. 

Jediný koncert v Praze odehrál v roce 2005, když vystoupil v Lucerně, už v roce 1996 zahrál v Brně. 

Témata: Chuck Berry, rock'n'roll, Rock And Roll Half Of Fame

zavřít