Zemřel Geoff Nicholls, dlouholetý klávesák Black Sabbath. Osudné se mu staly vedlejší účinky chemoterapie

Vydáno 28.01.2017 | autor: Nicola Bernard

Geoff Nicholls, bývalý klávesista skupiny Black Sabbath, která loni odjela své poslední turné, zemřel dnes ráno po dlouhém boji s rakovinou plic. Do rockového nebe odešel vě věku 68 let. 

Zemřel Geoff Nicholls, dlouholetý klávesák Black Sabbath. Osudné se mu staly vedlejší účinky chemoterapie Zemřel Geoff Nicholls, dlouholetý klávesák skupiny Black Sabbath. Osudné se mu staly vedlejší účinky chemoterapie. Foto: Nicola Bernard

Nichollsův odchod potvrdil kytarista Tony Iommi, který napsal o svém bývalém spoluhráči: "Jsem tak zarmoucen kvůli ztrátě jednoho z mých nejmilejších a nejbližších přátel - Geoffa Nichollse. Trpěl nějakou dobu rakovinou plic a svou bitvu prohrál dnes ráno. Geoff  mi byl vždy velmi blízko a byl to skutečný a opravdový přítel. Podporoval mě celou cestu, téměř 40 let. Bude mi chybět a bude v mém srdci do doby, než se setkáme znova. Odpočívej v pokoji, můj drahý příteli."

LIVE: Poslední sabat Black Sabbath: Démon Ozzy v Praze navždy uzavřel bránu do pekla

Po krátké chvíli se na svém Twitteru projevil i Geezer Butler: "Je velmi smutné přijít o starého přítele a sabbaťáckého klávesistu, Geoffa Nichollse. #RIPGeoff"

Nicholls, který se podílel na všech albech skupiny Black Sabbath v letech 1980 až 1995, byl údajně v remisi rakoviny a podlehl vedlejším účinkům chemoterapie.

vložte odkaz, text nemažte

Poprvé se na albu Black Sabbath objevil v roce 1980. Ačkoli byla jeho hlavní úloha v kapele hra na klávesy, hrál také na některých koncertech na rytmickou kytaru. S kapelou skončil tehdy, když byl Adam Wakeman (člen sólo projektu Ozzyho Osbournea) vybrán jako nový hráč na klávesy během turné Black Sabbath v roce 2004 a 2005 jako součást Ozzfestu.

Nicholls také hrál na klávesy s bývalým zpěvákem Black Sabbath Tony Martinem v jeho kapele Tony Martin's Headless Cross a na obou Martinových sólových albech. Před nástupem do Black Sabbath byl členem NWOBHM (nová vlna britského heavy metalu). 

Témata: Black Sabbath, Geoff Nicholls, heavy metal

zavřít