Zemřel kytarista Radim Hladík ze skupiny Blue Effect, podlehl plicní chorobě

Vydáno 04.12.2016 | autor: redakce

Po dlouhé nemoci zemřel v neděli ráno kytarista a skladatel Radim Hladík. Kapela Blue Effect, ve které působil, to oznámila na svém Facebooku. 

Zemřel kytarista Radim Hladík ze skupiny Blue Effect, podlehl plicní chorobě Radim Hladík na koncertě Blue Effect v Českých Budějovicích v roce 2015. Foto: Petr Tibi

Radim Hladík trpěl fibrózou plic, se kterou se pral již několik let. Přesto ještě před několika měsíci koncertoval, v září se však jeho stav natolik zhoršil, že musel s vystupováním skončit. Čekal na transplantaci plic, které se už ale bohužel nedočká. 

Blue Effect vyzbrojen Novou syntézou má i po letech sílu

Jeden z nejuznávanějších českých kytaristů, který byl zároveň skladatelem, odešel ve věku 69 let. Hladík v mládí studoval pražskou Konzervatoř, kde se věnoval hře na kytaru. V roce 1968 byl u založení kapely Blue Effect, které se později po odchodu Vladimíra Mišíka stal vůdčí osobností.

Skupina fungovala do roku 1990, poté se dala znovu dohromady v roce 2004. Hladík se obklopil mladšími muzikanty a dokázal hudbu Blue Effectu rozšířit i mezi další generace. 

Témata: Radim Hladík, Blue Effect, rock

zavřít