Zemřel kytarista Tommy Allsup, který před lety o vlásek unikl smrti v letadle Buddyho Hollyho

Vydáno 14.01.2017 | autor: redakce

Chybělo málo, a americký kytarista Tommy Allsup mohl zemřít již v roce 1959. Tehdy měl nasednout do smrtícího letu s rock'n'rollovou hvězdou Buddym Hollym. Nestalo se tak, a díky tomu se nakonec dožil úctyhodného věku 85 let. 

Zemřel kytarista Tommy Allsup, který před lety o vlásek unikl smrti v letadle Buddyho Hollyho Zemřel kytarista Tommy Allsup, který před lety o vlásek unikl smrti v letadle Buddyho Hollyho

Allsup zemřel na komplikace při operaci kýly. Se smrtí však hrál pomyslný poker už na konci padesátých let. Tehdy si hodil mincí s Ritchiem Valensem, další rock'n'rollovou ikonou, kdo z nich obsadí poslední místo v Hollym pronajatém letadle. Osud určil Valense a ten pak s Hollym, The Big Bopperem a pilotem zemřel při havárii. Této události z 3. února 1959 se říká "Den, kdy zemřela hudba".

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Buddy Holly (207.)

vložte odkaz, text nemažte

Kromě hraní s Buddym Hollym spolupracoval i se jmény jako Merle Haggard, Roy Orbison nebo Willie Nelson. Na osudový hod mincí prý nikdy nezapomněl a vážil si každého dne navíc, který mohl pobýt mezi živými.

Témata: Tommy, Allsup, Buddy Holly, Ritchie Valens, Den, kdy zemřela hudba

zavřít