Zemřel Petr Židel, který hrál s Už jsme doma. Utopil se při potápění ve Svobodných Heřmanicích

Vydáno 02.03.2016 | autor: redakce

Bývalý člen punkově alternativní kapely Už jsme doma zemřel. Podle členů skupiny se utopil v zatopeném břidlicovém lomu ve Svobodných Heřmanicích na Bruntálsku, kde byl akreditován jako potapěč. 

Zemřel Petr Židel, který hrál s Už jsme doma. Utopil se při potápění ve Svobodných Heřmanicích Petr Židel zemřel při potápění

"Bohužel je tu jedna velmi smutná zpráva - zemřel Petr Židel. Hrál s námi na sólovou kytaru několik let a vidět jste mohli třeba na DVD 20 letů. Petr byl velice hodný člověk, klidný, skromný a spolehlivý. Měl specifický smysl pro humor, Vyprávěl vtipy s kamenou tváří. Když jsem dneska vzpomínal na Petra, vzpomněl jsem si na jeho slavnou (a neskutečnou) anabázi z Japonska.

Eurotrialog 2013: Už jsme doma, Papalescu i Čokovoko

Odjížděli jsme dejme tomu v pondělí o půlnoci z Kjota autobusem do Tokia. Cesta trvala asi 8 hodin, Druhý den (tedy v úterý) jsme čekali v Tokiu na letadlo asi 7 hodin, pak následoval let cca 13 hodin do Frankfurtu, to už byla středa. Ve Frankfurtu jsme čekali na spoj asi 4 hodiny a kolem sedmé až osmé večer jsme přistáli v Praze. Petr sednul na autobus a dojel na Hlavní nádraží, odtud nočním vlakem do Ostravy, kde byl asi ve 4 ráno (čtvrtek). Tam přestoupil na osobák do Havířova, kde na něj v půl šesté čekala manželka s autem a odvezla ho - do práce!!! Teprve po dalších 8 hodinách přišel domů a šel si lehnout. Měl jsem Petra moc rád. Míra Wanek," stojí na facebookovém profilu Už jsme doma

Kapela následně odkázala na zprávu ze zpravodajského portálu iDNES o utonutí potapěče v lomu ve Svobodných Heřmanicích. Článek sice jméno neuvádí, ale podle popisku kapely byl oním nešťastníkem právě Petr Židel. Při potápění prý doplatil na špatnou technickou vybavenost.

Facebook, jm

zavřít