Zemřel Ric Ocasek, zpěvák The Cars s českými předky

Vydáno 16.09.2019 | autor: redakce

Ve věku 75 let zemřel ve svém domě v New Yorku Ric Ocasek, frontman amerických rockerů The Cars. Příčina smrti zatím není známa. Manželkou Ocaska byla dlouhá léta česká topmodelka Pavlína Pořízková.

Zemřel Ric Ocasek, zpěvák The Cars s českými předky Zemřel Ric Ocasek, zpěvák The Cars s českými předky

Ocasek, který byl uznávaným zpěvákem, kytaristou i producentem, zahájil kariéru už na počátku sedmdesátých let. Hudebník s českými předky se v roce 1976 stal frontmanem The Cars. Tato rocková parta slavila velké úspěchy v sedmdesátých i osmdesátých letech. Celkem pět jejích alb a několik singlů se dostalo do první desítky americké hitparády. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

V roce 1988 se kapela rozpadla a Ocasek se věnoval produkci a také sólové kariéře. Pod svým jménem vydal celkem sedm řadových nahrávek, poslední Nexterday v roce 2005.

O pět let později se dali The Cars znovu dohromady a v roce 2011 nahráli comebackové album Move Like This. Tím se však jejich dráha uzavřela. V roce 2018 byli uvedeni do Rock'n'Rollové síně slávy. 

Ocasek žil dlouhá léta s českou topmodelkou Pavlínou Pořízkovou. Svatbu měli již v roce 1989, společně přivedli na svět dva syny. 

jm

Témata: Ric Ocasek, The Cars, Pavlína Pořízková

zavřít