Zemřel Tony Joe White, jehož písně zpívali Elvis Presley, Tom Jones i Tina Turner

Vydáno 27.10.2018 | autor: redakce

Ve věku 75 let zemřel na srdeční selhání Tony Joe White ve svém domě v Tennessee. Americký písničkář a kytarista se proslavil na konci šedesátých let hitem Polk Salad Annie. Jeho písně zpívali Elvis Presley, Tina Turner i Tom Jones

Zemřel Tony Joe White, jehož písně zpívali Elvis Presley, Tom Jones  i Tina Turner Zemřel Tony Joe White, jehož písně zpívali Elvis Presley, Tom Jones i Tina Turner

White, který se narodil jako nejmladší ze sedmi dětí roku 1943 v Louisianě, podepsal koncem šedesátých let nahrávací smlouvu s vydavatelstvím Monument Records. Jeho tvorba čerpala z mnoha žánrových vlivů, včetně rocku, funku, country i blues. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Elvis Presley (15.)

Jeho největší hit Polk Salad Annie se v roce 1969 probojoval na osmé místo americké hitparády. Dočkal se coververzí Elvise Presleyho nebo Toma Jonese. Napsal také skladbu Rainy Night In Georgia, kterou nazpíval a zpopularizoval Brook Benton. Úspěšná byla i jeho spolupráce s Tinou Turner, které věnoval píseň Steamy Windows.

Aktivní byl White téměř až do své smrti. V roce 2014 mělo velkou odezvu jeho společné vystoupení s Foo Fighters v Late Show Davida Lettermana. Podívat se na něj můžete výše. Ještě letos v září vydal své poslední album Bad Mounthin'.

jm

Témata: Tony Joe White, Foo Fighters, Elvis Presley

zavřít