Zemřel Vojtěch Lindaur. Velká osobnost české hudební publicistiky

Vydáno 08.01.2018 | autor: Nicola Bernard

Ve věku šedesáti let po dlouhé nemoci zemřel hudební publicista Vojtěch Lindaur. Přispíval do Revolver Revue a mnoha dalších periodik, byl dlouholetým šéfredaktorem magazínu Rock & Pop. S tragickou zprávou o Lindaurově smrti přišlo Radio Beat, kde působil jako publicista a moderátor.

Zemřel Vojtěch Lindaur. Velká osobnost české hudební publicistiky Zemřel Vojtěch Lindaur. Velká osobnost české hudební publicistiky

Talentovaný autor se širokým přehledem o světové hudební scéně od jejích kořenů až po současné dění, takový byl publicista Vojtěch Lindaur. Přispíval do MF Dnes, Lidových novin, Reflexu a dalších periodik, na Rádiu Beat moderoval vlastní pořady Beatová klenotnice a Svěženky. Několik let byl součástí rady pro televizní a rozhlasové vysílání.

V osmdesátých letech posluchačům v tehdejším Československu představil avantgardní německou zpěvačku Nico. Za tento "přestupek" byl komunistickými orgány potrestán. Nejvíce se však vepsal do povědomí hudebních fanoušků jako dlouholetý šéfredaktor časopisu Rock & Pop. V letech 2003 až 2010 předával své zkušenosti studentům Vyšší odborné škole publicistiky v Praze.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Nico (34.) 

Témata: Vojtěch Lindaur, Nico

zavřít