Zemřel Walter Becker, kytarista a spoluzakladatel Steely Dan

Vydáno 05.09.2017 | autor: redakce

Zakládajícímu členu dua Steely Dan bylo 67 let. Zemřel v neděli 3. září, o příčině úmrtí jeho webové stránky, kterou tuto zprávu oznámily, mlčí. 

Zemřel Walter Becker, kytarista a spoluzakladatel Steely Dan Zemřel Walter Becker, kytarista a spoluzakladatel Steely Dan

Becker tvořil dvojici Steely Dan s klávesistou a zpěvákem Donaldem Fagenem, v zámoří se těšili takové popularitě, že se v roce 2001 dostali do Rock'n'rollové Síně slávy. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

Největší úspěchy zařili Steely Dan v sedmdesátých letech minulého století. Své první album vydali v roce 1972 pod názvem Can't Buy A Thrill. Ve své tvorbě umně pracovali s prvnky jazzu, rocku, funku, r'n'b, ale i tradičního popu. K jejich největším hitům patřily songy Reelin' in the Years, Do It Again, Rikki Don't Lose That Number a další. 

Od roku 1981 sice následovala dlouhá pauza, ale v devadesátých letech se opět dali dohromady a vydali první řadové album po dvaceti letech. V roce 2000 získala jejich deska Two Against Nature cenu Grammy v hlavní kategorii za Album roku. 

Témata: Walter Becker, Steely Dan

zavřít