Zemřela Montserrat Caballé. Operní diva skonala v Barceloně, o které s Freddiem Mercurym nazpívala duet

Vydáno 06.10.2018 | autor: redakce

Španělská operní pěvkyně Montserrat Caballé zemřela ve věku 85 let v nemocnici v Barceloně. Kromě světa vážné hudby byla známá i popovému a rockovému publiku, a to především pro svůj duet s Freddiem Mecury. Ten s ikonickým zpěvákem nahrála v roce 1987 a jmenoval se stejně jako její rodné katalánské město, ve kterém naposledy vydechla. 

Zemřela Montserrat Caballé. Operní diva skonala v Barceloně, o které s Freddiem Mercurym nazpívala duet Zemřela Montserrat Caballé. Operní diva skonala v Barceloně, o které s Freddiem Mercurym nazpívala duet

Duet s frontmanem skupiny Queen se před šestadvaceti lety stal neoficiální hymnou Olympijských her v Barceloně. Mercury se ovšem už her nedožil. Píseň se mimo jiné umístila na druhé pozici v britském singlovém žebříčku. V roce 1994 se respektovaná sopranistka stala Vyslankyní dobré vůle UNESCO.

TOP 7 olympijských hymen: Od Mercuryho Barcelony až ke Katy Perry

Zpěvačka zahájila svou kariéru v padesátých letech minulého století a absolvovala přes čtyři tisíce vystoupení. Odborníky udivovala svým mimořádným rozsahem. Několikrát se žena označovaná médii za poslední klasickou operní primadonu představila i českému publiku, naposledy v roce 2010. 

V barcelonské nemocnici byla hospitalizována od minulého měsíce. Léčila se zde s onemocněním žlučníku. 

jm

Témata: Montserrat Caballé, Freddie Mercury, opera

zavřít