Zemřela Sharon Jones, která zpívala s Princem i Lou Reedem. Rakovině podlehla v šedesáti letech

Vydáno 19.11.2016 | autor: redakce

Americká hvězda soulu, funku a r'n'b zemřela v pátek 18. listopadu obklopena svými blízkými. Rakovinou slinivky břišní trpěla Sharon Jones od roku 2013. 

Zemřela Sharon Jones, která zpívala s Princem i Lou Reedem. Rakovině podlehla v šedesáti letech Zemřela zpěvačka Sharon Jones, rakovině podlehla v šedesáti letech

Sharon Jones začínala se zpíváním v kostelech, přivydělávala si i vystupováním na svatbách. Prosadila se ale až ve čtyřiceti letech, když se stala vokalistkou soulového zpěváka Leeho Fieldse a nazpívala dvě písně se skupinou The Soul Providers. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

Vrcholem její kariéry bylo působení s její vlastní kapelou Sharon Jones & The Dap-Kings, se kterou v roce 2014 získali nominaci na nejlepší r'n'b album. Šlo o jejich šestou řadovku Give The People What They Want. V minulém desetiletí také vystupovala na turné po boku Lou Reeda, spolupracovala rovněž s Princem. 

Nádor byl zpěvačce diagnostikován v roce 2013, po následné operaci se sice její stav zlepšil, ale v loňském roce nemoc znovu propukla. Před smrtí ještě stihla natočit dokument Miss Sharon Jones! o svém životě i boji s rakovinou.

Témata: Sharon Jones, soul, funk, r'n'b, Lou Reed, Sharon Jones & The Dap-Kings

zavřít