Zpěvačka Nightwish Floor Jansen očekává rodinu. Koncerty finské symfonicko-metalové legendy jsou v ohrožení

Vydáno 18.09.2016 | autor: Nicola Bernard

V pořadí třetí zpěvačka kapely Nightwish očekává rodinu. Dle dostupných informací je momentálně ve čtvrtém měsíci těhotenství a kapela plánuje pauzu na dobu neurčitou. Minimální doba "odpočinkové dovolené" se počítá na minimálně jeden rok.

Zpěvačka Nightwish Floor Jansen očekává rodinu. Koncerty finské symfonicko-metalové legendy jsou v ohrožení Zpěvačka Nightwish - Floor Jansen očekává rodinu. Koncerty finské symfonicko-metalové legendy jsou v ohrožení

Zpěvačka odhalila tuto novinku na události v Helsinkách s prosbou fanouškům, aby podporovali Nightwish a zachovali věrnost. Dle dostupných informací plánují minimálně rok volna bez koncertů, a to na dobu neurčitou. 

 

Ačkoliv nenapsala Floor Jansen oficiální prohlášení k sobě na Facebookový fan profil, novinku o jejím těhotenství prozradil Tuomas Holopainen. "Floor přišla s tím nápadem už na začátku roku. Pak jsme už jen čekali, kdy novinka přijde. - byla to záležitost několika týdnů nebo měsíců," dodává na svém Twitteru.

LIVE: Vrcholy Metalfestu v Plzni: metalová Xena Floor Jansen táhla Nightwish, Udo Dirkschneider nestárne

vložte odkaz, text nemažte

Roční pauzu využijí k cestování a tvorbě nového alba. ,"I kdyby nebyla Floor v očekávání, plánovali jsme roční pauzu, kterou jsme chtěli využít k cestování, poznávání nových věcí a tvorbě nového alba. Takže je to všechno vlastně moc pěkně načasovaný," dodává s humorem Marco Hietala.

Plzeň žije metalem: Nightwish dostali v první den Metalfestu platinovou desku

Floor Jansen, jejíž partnerem je bubeník Sabatonu Hannes Van Dahl, zastupuje post zpěvačky od roku 2012. V roce 2013 byla vyhlášená z náhradnice jako stálá zpěvačka kapely. Nahradila tehdy problémovou zpěvačku Anette Olzon.

text: Nicola Bernard, foto: Martin Hanáček

Témata: Nightwish, Floor Jansen, metal, koncerty

zavřít