Zrní nahrávají v těchto dnech v Madridu novou desku, která vyjde v březnu. Pojedou s ní i na turné

Vydáno 07.01.2017 | autor: redakce

Kapela Zrní nasedla první den roku 2017 do dodávky a vydala se směr Španělsko. Zde v těchto dnech natáčí novou desku pod producentským dohledem Ondřeje Ježka a Jonatána Pastirčáka alias Pjoniho (SR), která vyjde v březnu.

Zrní nahrávají v těchto dnech v Madridu novou desku, která vyjde v březnu. Pojedou s ní i na turné Zrní na prosincovém Česko-tibetském turné. Foto: Tomáš Klíma

Zatímco loňský rok byl pro Zrní rokem narozeninových oslav, letošek bude ve znamení nové desky. Za svým pátým studiovým albem se vydali až do Španělska, do studia Brazil v Madridu. Producentský dohled má na starosti Ondřej Ježek a elektronický experimentátor Jonatán Pastirčák alias Pjoni. Nové album by mělo vyjít v březnu a opět ve vlastním nákladu. Jak bude deska vypadat, naznačuje jejich nejnovější singl z loňského podzimu s názvem Kdo to budí medvěda?

LIVE: Zrní hráli v Paláci Akropolis těm, kteří jim rozumějí



"Chcem, aby ta deska byla stmelená a semknutá, takový desky nás baví. Budem makat jenom na tom, bydlet spolu na hotelu, ničím se nevyrušovat a nechávat se ovlivňovat tím specifickým dalekým místem. Cejtím, že to bude fakt super. Taky jsme si sem vodvezli Ondru Ježka, kterej je jinak strašně vytíženej a my jsme chtěli, aby nic jinýho neřešil a měl energii. Mimochodem to byl jeho nápad. Baví nás se posouvat a pořád zjišťovat, co jde udělat jinak a taky líp. Spolu s ním bude tuhle desku, a je tady s náma taky, produkovat Jonatán Pastirčák, kterej dělá elektroniku, což se na zvuku projeví," říká k natáčení nové desky frontman kapely, Honza Unger.

vložte odkaz, text nemažte

Jak natáčení probíhá, zaznamenává na místě i kameraman a režisér Tomáš Bláha, který bude každý den sdílet videa z jeho průběhu. O celém nahrávání desky vznikne i krátký dokument, který bude k vidění na sociálních sítích a také videoklip k zatím nevybrané písni. Více anktualit najdete na Facebooku skupiny. 


Během jarního turné k nové desce zavítají Zrní celkem do jedenácti českých měst:
23.3. Chomutov
24.3. Děčín
25.3. Černošice
31.3. Liberec
01.4. Litomyšl
14.4. Jihlava
15.4. Vrchlabí
21.4. Český Krumlov
22.4. Písek
27.4. Bratislava
28.4. Zlín

tz, jm, foto: Tomáš Klíma (koncert). Tomáš Bláha (studio Madrid)

Témata: Zrní, Honza Unger, Madrid, Jonatán Pastirčák

zavřít