Zrní pokřtili album Jiskřící v Bratislavě. Nyní je čeká koncert se symfonickým orchestrem a na podzim Forum Karlín

Vydáno 02.05.2017 | autor: redakce

Zrní v Bratislavě minulý týden pokřtili nové album Jiskřící. Již ve čtvrtek 4. května odehrají v Kladně exkluzivní koncert se Symfonickým orchestrem Hlavního města Prahy-FOK a na podzim chystají křest v pražském Foru Karlín.

Zrní pokřtili album Jiskřící v Bratislavě. Nyní je čeká koncert se symfonickým orchestrem a na podzim Forum Karlín Zrní pokřtili album Jiskřící v Bratislavě. Nyní je čeká koncert se symfonickým orchestrem a na podzim Forum Karlín

Na konci března vydali Zrní novou desku Jiskřící, se kterou jsou aktuálně na turné. Mají za sebou úspěšný koncert a křest v Bratislavě, kde se na pódiu potkali s Korben Dallas, kteří se stali "jiskřícími" kmotry. Původně si Zrní měli zahrát s Lenkou Dusilovou, která kvůli nemoci musela koncert zrušit.

Zrní interview: Všichni se dokážeme ztotožnit s obsahem desky. Každej prožíval nějakou krizi

A tak si Korben Dallas nečekaně půjčili od Zrní nástroje a vytvořili improvizovaný třicetiminutový hudební set. Již tento týden odehrají Zrní koncert se Symfonickým orchestrem Hlavního města Prahy - FOK. Propojení moderního zvuku a autentických melodií kapely Zrní s hudebním doprovodem špičkového hudebního tělesa FOK nabídne neopakovatelný koncertní zážitek. Kladno se na jejich společné vystoupení těší ve čtvrtek 4. května od 20 hodin v kladenské sportovní hale.

vložte odkaz, text nemažte

V rámci koncertu zazní i dvě písně (Před náma, Když se ztratíš) z nové desky Jiskřící, budou tak mít na Kladně svoji orchestrální premiéru. "Zahrajeme program, který už jsme (s Janáčkovou filharmonií Ostrava nebo s Filharmonií Hradec Králové) hráli celkem třikrát. Poprvé to bylo předloni na Colours of Ostrava, byl to tehdy náš největší koncert a stejně jako všechna další společná hraní s orchestrem nezapomenutelnej zážitek. Máme radost, že to teď můžeme zažít i v domovským Kladně a zahrát kladenskejm, tentokrát s FOK. Moc se na to těšíme," říká zpěvák Honza Unger.



Pro české fanoušky chystají Zrní křest 24. října v pražském Fóru Karlín. Bude to speciální koncertní večer. Zrní zahrají hlavně písničky z nového alba, ale také všechny oblíbené a známé skladby napříč celou jejich tvorbou. Předprodej vstupenek bude zahájen v průběhu května.

tz, jm

Témata: Zrní, Jiskřící, Korben Dallas, křest, Forum Karlín, koncerty

zavřít