Zvolili jste Trumpa, deska nebude: U2 překvapivě odložili vydání novinky Songs Of Experience

Vydáno 13.01.2017 | autor: redakce

Na novou desku Songs Of Experience čekají fanoušci U2 už nějaký ten pátek. Ještě ve vánočním videu kapela hlásila, že v roce 2017 album konečně vyjde. Jenže nyní přišla nečekaná zpráva: vydání se odkládá. Může za to Donald Trump. 

Zvolili jste Trumpa, deska nebude: U2 překvapivě odložili vydání novinky Songs Of Experience Kvůli Trumpovi nové album U2 zatím nebude

"Řekli jsme si, že se na chvíli nad deskou pozastavíme a popřemýšlíme, jak se vztahuje k současnému světu," prohlásil kytarista The Edge pro magazín Rolling Stone. Album prý dokončili už loni, jenže zvolením Donalda Trumpa prezidentem USA se prý "kyvadlo světa zhouplo úplně jiným směrem".

Bude rok 2017 rokem U2? Kapela vydá nové album a oslaví 30 let od vydání The Joshua Tree

Letošní rok tak bude v podání irské kapely věnován oslavám třiceti let alba The Joshua Tree. To se prý naopak do současnosti hodí a písně z něj dnes mají potenciál znovu rezonovat společností. Také v osmdesátých letech, podobně jako dnes, řešil svět mnoho závažných politických a sociálních otázek. 

vložte odkaz, text nemažte

Termíny turné The Joshua Tree, včetně těch evropských s předskokanem Noelem Gallagherem, najdete zde. Prahu ale v seznamu zastávek nehledejte.

Témata: U2, Bono, Donald Trump, The Joshua Tree

zavřít