RECENZE: Bruce Springsteen je oddaný svému (americkému) snu

Vydáno 02.06.2011 | autor: iREPORT

DVD The Making Of Darkness přináší 90 minutovou výpověď o natáčení Darkness on the Edge of Town, konceptuálního a nepříliš komerčního alba, na kterém se Bruce Springsteen věnuje skrz naskrz temnotě (darkness).

RECENZE: Bruce Springsteen je oddaný svému (americkému) snu RECENZE: Bruce Springsteen je oddaný svému (americkému) snu

BRUCE SPRINGSTEEN
THE PROMISE: THE MAKING OF DARKNESS ON THE EDGE OF TOWN
Sony Music
11 trax

Film perfektně ukazuje to, čeho si Američané na svém idolu cení nejvíce - je to odhodlání a nadšení pro věc. Boss a jeho chlapci měli jasnou vizi a chtěli ji za každou cenu zhmotnit. Nahromadili víc než padesát skladeb, z kterých na desku umístili pouhou desítku. Zahazovali vyložené hitovky: například i takovou Because the Night, kterou si později přivlastnila Patti Smith. Nehodila se jim jednoduše do krámu

Dokument nabízí nikdy nevydané obrazové záznamy vystoupení z let 1976 – 1978 a dále poměrně smysluplné rozhovory se samotným Bossem, členy E Bandu, manažerem Jonem Landauem, bývalým manažerem Mikem Appelem a dalšími. Divák má tak dostatek podkladů, aby si mohl udělat jasný obrázek o náročném procesu vzniku nahrávky.

Mezi bonusy nalezneme netradiční 30 minutový rozhovor Bruce s fanoušky a loňský intimní koncert z Asbury Park v domovském New Jersey. Ani v jednom případě se nejedná o vatu, u vystoupení akorát zamrzí, že není delší. 29 minut uteče příliš rychle.

Text: Tomáš Pokorný
Témata: Bruce Springsteen, Darkness on the Edge of Town

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít