RECENZE: Arch Enemy přicházejí s nadprůměrným počinem

Vydáno 11.08.2011 | autor: redakce

Švédská ikona melodického death metalu vyrukovala s novým a, nutno říct, velmi povedeným albem Khaos Legions. Je skutečně až překvapující, kolik atraktivních melodických linií lze v tak tvrdé hudbě nalézt. Nebo že by to už nebyl "death"? Možná není. Je to spíše řízný hevík s pořádně mužným hlasem sexy zpěvačky Angely Gossow, která se stará výhradně o texty.

RECENZE: Arch Enemy přicházejí s nadprůměrným počinem RECENZE: Arch Enemy přicházejí s nadprůměrným počinem

 
arch-enemy-khaos-legions-artwork
ARCH ENEMY
KHAOS LEGIONS
Century Media / EMI
14trax / 41:24 min

Narozdíl od krajanů In Flames, Arch Enemy neuniká ze svého žánru natolik, aby opouštěla vlny metalu, a to se „Nepřátelům“ vyplácí myslím lépe. Skladby nové desky jsou nabité čerstvými nápady, zajímavými vyhrávkami i sóly, ale spolu s celkem obyčejnou rytmickou linkou nepřináší nic převratného a dechberoucího.

Skladby jako Yesterady Is Dead And Gone, Bloodstained Cross nebo Through The Yes Of The Raven se můžou stát na čas výraznými hity, ale umělecky hlubšího a kompozičně složitějšího materiálu se na desce příliš nevyskytuje.

Je otázkou, nakolik hvězdnost kapely vytváří zejména postava Angely u mikrofonu, ale je třeba přiznat, že přesto album Khaos Legions je v žánru výrazně nadprůměrným počinem a fanoušci a ostatní posluchači musí být nadšeni.

text: Vladimír Michna
5/7 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít