RECENZE: The Pierces jsou nepovedená kopie The Mamas and the Papas

Vydáno 14.08.2011 | autor: redakce

Sesterský tandem The Pierces vydal již čtvrtou studiovku You & I. Deska se ve Velké Británii prodávala více než slušně, jak ale zabodovala u našeho kolegy Tomáše Pokorného?

RECENZE: The Pierces jsou nepovedená kopie The Mamas and the Papas RECENZE: The Pierces jsou nepovedená kopie The Mamas and the Papas

the pierce you  iTHE PIERCES
YOU & I
Polydor
11 trax

 

Pro starší a pokročilé.

Odkazy na 60. léta minulého století nacházíme v hudbě stále. Někdy bohužel působí jako pěst na oko, čehož je příkladem i deska You & I sesterského dua The Pirces.

Pomineme li úvodní, spíše elektropopovou You'll Be Mine, nabudete při poslechu velmi snadno dojmu – pokud se oprostíte od bezchybné zvukové produkce –, že posloucháte výběr nepovedených předělávek folk rockerů The Mamas and the Papas.

Nasnadě je otázka, proč. Proč se dvě mladé holky věnují žánru, ke kterému nemají žádný vztah a který nedokážou vkusně interpretovat? Odpověď možná nalezneme při pohledu do žebříků prodejnosti. Album You & I se v Británii umístilo v jednom týdnu dokonce na čtvrtém místě a je jasné, že na tom rozhodně nemají zásluhu pouze vrstevníci těchto dívčin, kteří hudbu často stahují z pochybných zdrojů.

Fanoušci tradičního folk-rocku se stále rekrutují také z těch, kteří 60. léta skutečně zažili. Jenže jejich hudební oblíbenci z mládí už příliš aktivní nejsou, proto hledají nové. V rádiu slyšeli vcelku obstojný nový singl The Pierces, a tak vyrazili do obchodu, kde je obměkčil obal s dvěma pohlednými dívkami. Jinak úspěch tohoto počinu logicky vysvětlit nelze.

 

Tomáš Pokorný

2/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít