RECENZE: SuperHeavy jedou road trip z Bollywoodu až na Jamajku

Vydáno 14.10.2011 | autor: redakce

Pokud se rozhodnete udělat reggae desku, a vaše první volba zpěváka padne na Micka Jaggera, jste buď vizionáři, přejedli jste se halucinogenního chilli, nebo jste si na to s Mickem plácli na fakt rozjetým mejdanu a ráno jste pak nevěděli, jak z toho vycouvat. Těžko říct, do které skupiny spadá producent Dave Stewart.

RECENZE: SuperHeavy jedou road trip z Bollywoodu až na Jamajku RECENZE: SuperHeavy jedou road trip z Bollywoodu až na Jamajku

superheavycover
SUPERHEAVY
SUPERHEAVY
Universal
12 trax

Micka Jaggera
a Dave Stewarta z Eurythmics v kapele doplňují talentovaná soulová kráska Joss Stone, syn Boba Marleyho Damien Marley a skladatel filmové hudby A.R. Rahman. Vytvořit tuhle superskupinu byl nápad Dava Stewarta, A.R. Rahman má zase na svědomí Jaggera zpívajícího píseň Satyameva Jayate v sanskritu. (Ano, bavíme se pořád o Mickovi Jaggerovi z The Rolling Stones.)

Produkt téhle sestavy si musíte poslechnout už ze zvědavosti. Stejně tak, jako jste si prostě museli (tajně) poslechnout duet Heleny VondráčkovéDavidem Hasselhoffem, i když vás tihle dva jinak vůbec nezajímají (doufejme).

Deska chvílemi působí, jako když si pár kámošů vyjede na výlet, pustí si na plné pecky rádio a vesele ho začnou přeřvávat. Tahle parta jede road trip z Bollywoodu až na Jamajku, a celou dobu přemýšlíte, kdo zrovna z auta vystoupil a nastoupil, a čí hlas na vás uprostřed písničky vybafne. Celý ten vehikl by mohla vokálně utáhnout právě Joss Stone, které ale zřejmě docházel benzín a celou dobu jede na půl plynu.

Výborná je pomalá skladba I Can’t Take It No More, kterou složil pouze Mick Jagger, Rock Me Gently , kde konečně pořádně vynikne Joss Stone, nebo Miracle Worker, ke které vznikl i videoklip.

Problémem je, že když se sejde tolik výrazných osobností, z nichž každá je ve svém oboru špičkou, začne hra na přetahovanou o pozornost, která postupem propukne ve šťouchanou loktem a vychloubání se “Hele, co taky umím“. Bohužel  zde chybí jakákoliv koheze. Rozeberte SuperHeavy na části, a získáte skvělá sólová alba jednotlivých interpretů. Nebo si pusťte naráz album Davida Bowieho, Arethy Franklin a Bedřicha Smetany a vydejte to jako Superheavy II.

BEST TRAX:
Rock Me Gently, I Can’t Take It No More, Never Gonna Change
ZKUS TAKY: Joss Stone - Introducing Joss Stone, Slumdog Millionaire OST, Damien Marley- Halfway Tree



text: Tereza Vavroušková
3/7 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít