RECENZE: Bush na novém albu vlastní stín nepřekročili

Vydáno 16.12.2011 | autor: redakce

Ani se nechce věřit, že už je tomu téměř patnáct let, kdy Bush byli v hudební branži notně skloňovaným pojmem. Jenže londýnské kvarteto nevytrvalo invenčně ani fyzicky, ze scény a v těsném sledu i z obecného povědomí se vytratilo.

RECENZE: Bush na novém albu vlastní stín nepřekročili RECENZE: Bush na novém albu vlastní stín nepřekročili

bushBUSH
THE SEA OF MEMORIES
Edel / Mystic 
12 trax / 49:17 min

Jak vidno, ne navždy. Jelikož čas v mezidobí trhl oponou, bylo třeba na comebackovém albu začít z jiného úhlu.

Současní Bush ubrali na dravosti i dynamice (I Believe In You nebo Stand Up budiž oněmi pověstnými výjimkami potvrzujícími pravidlo) a jdou především po nenabubřelé, v dobrém slova smyslu líbivé písničce. Těžiště aktuální tvorby usadili na pomezí moderního rocku a stravitelného popu a zejména hitová The Afterlife s opravdu povedeným refrénem dává jejich počínání za pravdu.

Svůdnou vábivostí nezaostává ani Red Light, nechávající vyniknout pevnosti hlasu Gavina Rossdala (mimochodem výraznou roli ve finálním mixu získaly rovněž bicí druhého pohrobka Robina Goodridge), ale vedle těchhle kladných momentů album disponuje i skladbami naprosto průměrnými, které protečou okolo bez zanechání výraznějšího – a vlastně jakéhokoliv – dojmu. V podstatě rutinně dobře odvedená práce s poněkud rozpačitým výsledkem.

Znovuzrození Bush nenatočili špatné album, avšak při pokusu o návrat na výsluní vlastní stín nepřekročili.


text: Daniel Folprecht
4/7 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít