LIVE: Billy Talent v ČR pošesté a stále skvěle

Vydáno 12.06.2012 | autor: redakce

Billy Talent se do České republiky vracejí rádi a často. Vidět jste je u nás mohli s Anti-Flag, My Chemical Romance, Green Day, nebo třeba Cancer Bats a Silverstein. Předloni byli na poslední chvíli přidáni do line-upu Rock For People. Šestý zářez jste mohli pořídit v neděli 10. června, čtyřčlenná parta z Kanady vystoupila ve Velké Lucerně společně se slovenskými Plus Minus a švédskými Atlas Losing Grip.

LIVE: Billy Talent v ČR pošesté a stále skvěle LIVE: Billy Talent v ČR pošesté a stále skvěle


0006-billy_talentPo příchodu do Lucerny jste si hned řekli, že něco není úplně v pořádku. Až překvapivě průchozí uličky, dýchatelno a jen pár rozházených kelímků po podlaze. Lidí v sále tak před zvukaře, a to není to, na co jste u Billy Talent zvyklí. Těžko říct, jestli selhalo PR, nebo se na to dost lidí vykašlalo, protože: "hmm, ti už tady hráli tolikrát".

Každopádně s Billy Talent je to jako s oblíbeným jídlem, prostě pořád nemáte dost. Už od prvního songu Devil In A Midnight Mass bylo jasné, že jsme tady zase správně. Těžko uvěřit, že Aaron za bicími podstoupil letos v únoru operaci srdce, do bubnů bušil na sto procent jako nezřízená střela. Čtyřka nezapomněla ani na první desku, kterou vydali pod ofiko názvem Billy Talent, Living In The Shadows přišla hned ze začátku setu. Naživo padla i ochutnávka z chystané řadovky, která po několika odkladech vyjde snad konečně v září. Viking Death March zní víc než slibně. Ke konci setu už lítají vzduchem piva a člověk jenom doufá, že těm co je hází upadají ruce. A taky už utíkají z kotle upocený holky v podprsenkách, docela legrační podívaná.

Podívejte se na fotogalerii Vojty Floriána z koncertu Billy Talent

Přídavek musí přijít, protože Red Flag v hlavním setu nezazněla. Na řadu přijde úplně nakonec, po Devil On My Shoulder s Ianovým sólíčkem a Fallen Leaves. "Jak mě vůbec mohlo minule napadnout nejít," říkáte si při odchodu... 

0023-billy_talent 0024-billy_talent


Setlist: Devil in a Midnight Mass, Living in the Shadows, Turn Your Back, This Suffering, Line & Sinker, Rusted From the Rain, Saint Veronika, The Dead Can't Testify, Viking Death March, Surrender, River Below, Diamond on a Landmine, This Is How It Goes, Try Honesty, Devil on My Shoulder, Fallen Leaves, Red Flag 



text: Kateřina Nováková, foto: Vojta Florián

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít