RECENZE: Nová deska Gossip rozruch nevyvolá

Vydáno 25.06.2012 | autor: redakce

Gossip vydali své páté řadové album s názvem Joyful Noise. „Noise" je v názvu jistě na místě, o „Joyful" se dá spekulovat.

RECENZE: Nová deska Gossip rozruch nevyvolá RECENZE: Nová deska Gossip rozruch nevyvolá


gossip_ajoyfulnoiseGOSSIP
A Joyful Noise
Columbia / Sony Music
11 trax


Kapelu v průběhu nahrávání opustil původně zamýšlený producent Mark Ronson a desku nakonec zprodukoval Brian Higgins, který se dříve podílel na úspěchu hvězd jako Sugababes, Girls Aloud, Saint Etienne nebo Kylie Minogue. Nad otázkou, zda pomohl k úspěchu i partičce Gossip, se můžeme zamyšleně podrbat na hlavě, jelikož album bylo přijato velmi rozporuplně.

A Joyful Noise samo o sobě není vůbec špatné dílko. Problémem je, že těžko navazuje na úspěch předchozího, nadupaného hitovými počiny Music For Men či Standing in the Way of Control. Novinka se postupně slévá do monolitu nevýrazných melodií i textů, které sice v taneční hudbě ustupují do pozadí, ale Gossip se vždy prezentovali jako kapela s názorem a expresivním projevem.

Mezi nejvýraznější skladby patří Get A Job či Love In A Foreign Place, ve které se Beth Ditto zpovídá, jak holka z vesnice ke štěstí a slávě přišla. Beth v rozhovorech přiznala, že se nechala inspirovat Abbou a Madonnou, což nejspíš v roce 2012 není nejlepší nápad, nicméně v melodiích i frázování je podobnost patrná.

Otázkou zůstává, zda Beth neměla natočit plnohodnotnou sólovku a dát si s kapelou na chvíli kreativní pauzu, nebo přece jenom ukecat Marka Ronsona, zda to s nimi ještě nezkusí. Co novinkovou desku drží nad vodou, je mírný stylový posun k disco-funku, momentální vlna elektro hudby, naléhavost zpěvaččina projevu a v neposlední řadě stylová prezentace kapely.

Gossip mírně zavadili nohou o laťku, kterou si nastavili na poslední společné nahrávce i na sólovém EP Beth. I přesto je A Joyful Noise poslouchatelná záležitost a nezbývá než doufat, že příště se kapela o kývající se laťku nebouchne do hlavy a poskočí o něco výš.

BEST TRAX: Get a Job, Love in a Foreign Place, I Won't Play
ZKUS TAKY: Gossip - Music For Men, Ting Tings - Sounds from Nowheresville, Beth Ditto EP



text: Tereza Vavroušková
4/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít