RECENZE: Pink dospěla a zklidnila se

Vydáno 17.10.2012 | autor: redakce

Pink měla v posledních letech napilno zejména v osobním životě - odchod od manžela, který je promítnut i v předposlední albu Funhouse, následný návrat k němu, těhotenství a mateřství. Není divu, že Pink prozatím uložila hudební kariéru k ledu. Po čtyřech letech je rebelka zpátky a do nové desky Truth About Love promítla všechny pocity, která v sobě za ty čtyři roky nastřádala.

RECENZE: Pink dospěla a zklidnila se RECENZE: Pink dospěla a zklidnila se


pink-the-truth-about-lovePINK
The Truth About Love
Sony
13 trax / 50:59


Jedno důležité sdělení hned na začátek: Pink už zdaleka není taková rebelka jako dřív. Vlastně už vůbec žádná. Tytam jsou její divoké pózy, songy plné nas*anosti a zvednuté prostředníčky. Pink zkrátka dospěla. A s ní dospěla i její hudba, čehož je novinka jasným důkazem. The Truth About Love je vážnější, citlivější a otevřenější než předchozí hudební počiny. Jasně, Pink se drží svých tradic a ještě pořád umí udělat pořádnou rockovou divočinu, už jí to ale úplně nevěříte.

Tvorba Pink je čím dál tím větší popík. Jakkoliv kvalitně a propracovaně je udělaný, pro mnohé zaryté fanoušky bude tahle poloha zklamáním. Zpěvačka si však za svůj posun zaslouží pochvalu - vždyť už bylo načase, aby se přestala chovat jak utržená ze řetězu. Podobný osud potkal třeba i Avril Lavigne, také bývalou rebelku a dnes již zasnoubenou paní, která se bude podruhé vdávat. Ani jí už dnes image rockové princezny nikdo nevěří.

Že má nové album za cíl dobře se prodávat a uchytit se na první poslech, není žádné složité odhalování. Dokazuje to například singl Here Comes the Weekend s raperem Eminemem, který funguje okamžitě. Rozhodně však nejde o jediný song, který takto funguje. Velmi rychle si zapamatujete také pilotní singl Blow Me (One Last Kiss), True Love, Lilly Rose Cooper nebo stejnojmennou The Truth About Love. Abychom se nelekli, že je Pink moc popová, nechybí ani rockové pecky jako How Come You're Not Here či Slut Like You. Naopak zpěvaččinu romantickou polohu dokazuje Beam Me Up a nebo o trochu rychlejší Try. Jak už bylo naznačeno, všechny písně do jedné mají jedno poznávací znamení - snaží se vám vrýt do hlavy už na první poslech. Díky tomu budete možná novinku po pár posleších nenávidět, skladby ale budou v hlavě znít dál. A o to přesně jde.

Pink se v roce 2013 během celosvětobé koncertní tour představí i v České republice. Je tedy otázka, jak nové písničky podá a jak je fanoušci přijmou. Staré hitovky jako Family Portrait, Just Like a Pill nebo Who Knews, tedy starou dobrou Pink, ale její dospělá kolegyně těžko překoná.

BEST TRAX: Blow me (Ona Last Kiss), The Truth About Love, Beam Me Up, Here Comes the Weekend
ZKUS TAKY: Kelly Clarkson, Avril Lavigne
{vypnoutlink:Kiss}



text: Barbora Turková
5/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít