LIVE: Swedish House Mafia se loučili. Vzpomněli i na Coldplay

Vydáno 30.11.2012 | autor: redakce

Jakmile trojlístek Swedish House Mafia oznámil konec, bylo docela jasné, že ještě přijde nějaká ta série večírků na rozloučenou. Oficiálním soundtrackem k jejich poslední jízdě je album Until Now, které vydali před měsícem a s nímž dorazili i do O2 Areny.

LIVE: Swedish House Mafia se loučili. Vzpomněli i na Coldplay LIVE: Swedish House Mafia se loučili. Vzpomněli i na Coldplay


img_6361aSWEDISH HOUSE MAFIA
O2 Arena, Praha
29. 11. 2012


Swedish House Mafia vzbudili oznámením svého konce docela rozruch, i když je jasné, že i teď budou jednotliv členové brázdit fesťáky a haly, akorát každý z nich pod svým jménem. Během krátké doby (od One s Pharrellem Williamsem a alba Until One z roku 2010) se jim podařilo dostat do čela hitparád a stát se nejvyhledávanějším jménem megalomanských tanečních festivalů jako belgický Tomorrowland, kde třeba letos hráli vedle Skrillexe, LMFAO, Steva Aokiho a Davida Guetty. Každý z členů se navíc v žebříčku za rok 2011 ocitl mezi 30 nejlepšími DJs světa a je jasné, že to hned tak nezabalí. Rozloučení s nimi si třeba v Británii nenechalo ujít 65 tisíc lidí. Samozřejmě i v Praze bylo vyprodáno, ačkoliv den před akcí se ještě několik lístků objevilo.

Jako hosta pražské zastávky si s sebou švédští mafiáni přivezli kámoše z rodné země jménem Otto Knows. DJ a producent, který zatím největší haló vzbudil svojí peckou Million Voices z letošního května. Jeho set trval v zaplněné O2 Areně hodinu, nezapomněl zahrát holandského Afrojacka, megahit Levels od Avicii nebo Portera Robinsona. Na závěr pak i zmíněnou Million Voices. Něco před desátou večerní už patřila stage partě Axwell, Sebastian Ingrosso a Steve Angello.

Začátek jejich setu halila opona, na kterou se během asi pětiminutového intra Greyhound promítaly nebeské projekce a foťáky a telefony snad všech v hale v tu chvíli už běžely naplno. Trojka zaplněné hale zamávala a zase zmizela. Během setu nechyběl jejich remix Every Teardrop is a Waterfall od Coldplay a pecky s Tiniem Tempah (Miami 2 Ibiza) a už zmiňovaná One s fešákem Pharrellem.

Stage fungovala vizuálně naprosto úžasně - dominovaly jí obrovské LED válce a obrazovky, desítky laserů. Celé show pak dopředu precizně připravený set. Don't You Worry Child a nápis "You Came, You Raved, We Loved It", poletující balónky a také novinka Euphoria s Usherovým hlasem a Angellova pecka Yeah. Těžko něco vytknout.

img_6398

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V O2 Aréně se rozloučili se svými fanoušky (někteří z nich přijeli i z Německa, Rakouska i Británíe) na výbornou a jediné co tuhle parádu kazí, je fakt, že tahle parta dá zkratce SHM 9. března v LA definitivní sbohem. I když nikdy neříkej nikdy a v dnešní době nekonečných "last tour" je možné všechno.

img_6367img_6357

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

text: Kateřina Nováková, Martin Hoffer - foto: Petr Šrámek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít