RECENZE: Calvin Harris má až príliš čitelný tah na bránu

Vydáno 05.12.2012 | autor: redakce

Od Calvinova retro-elektro debutu I Created Disco uběhlo pět let a teď mu můžeme přitakat. Jasně, tys vymyslel disco, tvoje produkce vévodí poslední dobou britským žebříčkům. Disco popový a líbivý, ze kterého vám ale neslezou nehty, ze kterého ale taky bohužel nebudete slintat blahem.

RECENZE: Calvin Harris má až príliš čitelný tah na bránu RECENZE: Calvin Harris má až príliš čitelný tah na bránu


calvinharris18monthsCALVIN HARRIS
18 Months
Sony
15 trax / 49:47


Calvin Harris udělal díru do světa už s první deskou. I Created Disco bylo ohromně zábavné, docela pestré a originální. Za parádní zářezy můžeme stoprocentně zařadit Vegas, Merrymaking at My Place, nebo The Acceptaple in the 80s. Druhá, červená deska si podala ruku s červenou Coca-Colou a člověk byl rád, že v reklamě na tenhle drink hraje sympatická blbinka Yeah Yeah Yeah La La La tohohle správňáka. Zatímco s debutem se dalo mluvit o nějaké indie škatulce, Ready For The Weekend už měla nakročeno směrem k producentské továrně na hity.

18 months se pyšní tolika hosty, až se chce jednomu závidět. Calvin Harris má kámoše, kterými se může pochlubit a taky to dělá. Pro velká jména (Rihanna, Kelis, Example, Tinie Tempah, Ne-Yo, Ellie Goulding) produkoval tracky, které jim zařídily vysokou pozici v žebříčcích hitparád, plácá se s nimi na fotkách po zádech a říká, že domluvit Rihannu nebyl žádný velký problém. Prostě hledal vokál pro svoji pecku, a ze tří jmen, která si přál, vyšla ona.

Calvin se znovu sešel s Dizzee Rascalem, kterého napasoval do doby Tongue n' Cheek. Pak tu máme Florence Welch (z Florence and the Machine), která mimochodem v klipu ke Sweet Nothing hraje chlapa víc než dobře. Je tady taky "Mr. Hypest Hype" Example a jejich Will Be Coming Back. Úžasná Ellie Goulding s I Need Your Love a hit s 222 miliony zhlédnutí We Found Love zmíněné Rihanny.

Písně jako singly fungují naprosto parádně, to ovšem v případě, když je každý z nich na desce svého vokalisty. Jenže jakmile se sejdou takhle pohromadě na jednom albu, připomínají trochu nemastnou neslanou produkci Davida Guetty. Prostě je znát, že si Calvin Harris oblíbil electro house a dělá se mu v něm dobře. Že se mu ale stoprocentně podařilo zaměřit na produkci poté, co v roce 2010 musel kvůli nevyléčitelným problémům s hlasivkami odpískat turné, mu nikdo neodepře. Jak už bylo naznačeno, slintat blahem i  přes přítomnost hvězdných hostů nebudete, 18 Months je ale precizně odvedená práce, která bude plnit diskotéky a UK charts ještě pěkně dlouhou dobu.

BEST TRAX: Bounce, I Need Your Love, Sweet Nothing
ZKUS TAKY: Example - Playing In The Shadows, Rita Ora - Ora , Swedish House Mafia - One

text: Kateřina Nováková
4/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít