LIVE: Dokážou Akrobati UDG pohnout se zarytými fanoušky?

Vydáno 15.12.2012 | autor: redakce

Ústečtí UDG se v rámci svého tour k nové desce Akrobat podívali i do pražského KC Vltavská. Má jejich novinka šanci dostat se pod kůží všech fanoušků?

LIVE: Dokážou Akrobati UDG pohnout se zarytými fanoušky? LIVE: Dokážou Akrobati UDG pohnout se zarytými fanoušky?


17_udg_20121208_1773645999UDG, NEBE, ENTER
KC Vltavská, Praha
13.12.2012


Začátkem října vypustili UDG do světa čtvrtou desku Akrobat, která posouvá kapelu o krok kupředu. Sestava se na albu pouští do elektronických experimentů a je z něj patrná snaha nabídnout zase něco trochu jiného. Přesto se Akrobat nesešel s úplně kladnými reakcemi, mnozí fanoušci by chtěli raději zpět své "staré" UDG.

Šestice se vydala na podzimní Akrobat tour. Na 22 koncertech pochopitelně představila především nové písně. Kromě toho na každém koncertě desku pokřtila, žádné zastávka turné tedy nebyla ochuzeno o klasické bublinkové gejzíry.

Výjimku netvořila ani Praha. Datum nakonec padlo na 13. prosince. Mimochodem, dva dny před tím UDG absolvovali novinářský křest v Bontonlandu, kde zazněly pouze dvě ukázky z Akrobata.

08_udg_20121208_1588461507






























Kluci na šňůru přizvali rovnou dvě předkapely, což ale nebyl nešťastnější nápad. Nejenže by stačila jedna, ale i jejich výběr je diskutabilní. Přestože Enter umí strhnout a na pódiu to pořádně rozjet, jejich písničky postrádají jeden z důležitých aspektů - dobré texty. Těmi se naopak mohou pochlubit Nebe z Havířova, kteří ale kvůli přílišné statičnosti pro změnu nedokážou nadchnout naživo. Dát dohromady muzikálnost Nebe a pódiovou prezentaci Enter, jistě by vznikla velmi zajímavá kapela.

UDG nastoupili na podium za pořádného jekotu fanynek lehce před desátou a do publika v několika blocích naládovali jak staré a osvědčené hity, tak novinky, které si na koncerty teprve zvykají. Síla kapely je především naživo - v umění strhnout fanoušky a napumpovat do nich množství energie. Ani na Vltavské tak nechyběl stagediving bubeníka Jugiho či klasika v podobě písničky Hvězdář. Samotného křtu Akrobata by si kolemjdoucí ani nevšimli. Kmotrů se ujali Rybičky 48 a kamarádi UDG z dětského domova z jejich rodného města, kteří se podíleli i na skladbě Modlitba. Exploze sektu, vhození CD do publika a je to...

Přečtěte si aktuální rozhovor s UDG

Přestože je Akrobat považován za jednu z nejlepších desek UDG, skalní fanoušci stále nejvíce "drtí" staré známé pecky. Jakmile začnou první tóny skladeb, jako Piloti, Ruská raketa, Zpěvy deště, Chimér a Kiss nebo Motýl, rozjede se v publiku pořádný kotel, za to V atmosférách, Vzdálení, Zločin a trest nebo Najednou si svoje místo na slunci stále ještě hledají. Atypickou písničkou jsou i Pádové otázky, které UDG nasadili jako první do rádií.

Před UDG tedy stojí nelehký úkol: přesvědčit své fanoušky, že jejich nová deska stojí za poslech. A fanoušci musí dát kapele šanci a nečekat od nich, že budou pořád stejní. To rozhodně není nic lehkého ani pro jednu stranu.



text: Barbora Turková, foto: Romana Šlapáková (6.12., Brno)

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít