Khoiba Live: Výtečná jak pozdní sběr

Vydáno 25.01.2007 | autor: redakce

"Zrají jako víno," konstatuje náš redaktor Tomáš Pokorný v recenzi koncertu Khoiby v Roxy. Vystoupení bylo současně křtem zbrusu nového DVD Tortourism. Přečtěte te si, jak Filip, Ema a spol. uzavřeli velmi úspěšný rok 2006 (tedy co se tuzemských koncetů týče).

Khoiba Live: Výtečná jak pozdní sběr Khoiba Live: Výtečná jak pozdní sběr

KHOIBA
7.12. ROXY, PRAHA

Zrají jako víno.

Tohoto prosincového večera si na nás konečně udělala čas zcestovalá kapela, jejíchž jméno tu v Praze již tak často neslýcháme a my jí přesto rádi máme. Khoiba jako jedna zmála našich hudebních uskupení úspěšně prolomila nepsané pravidlo, že v Čechách musíte hrát to samé co ostatní, jinak vás nikdo neposlouchá. Svým originálním zvukem, kdy kombinují downtempo rytmiku se zasněnými kytarami, si získali poměrně silnou fanouškovskou základnu, která slušně zaplní nejeden koncertní sál.

Plné bylo tento večer i Roxy, které si Ema Brabcová, Filip Míšek, Yonatan Omer a Petr Šámal vybrali k tomu, aby zde pokřtili nové DVD Tortourism (recenzi najdete v lednovém Reportu 1/07!). Kapela udělala za čtyři roky existence obrovský pokrok. Tatam je jejich zakřiknutost. Ema se sice stále po podiu pohybuje velmi nenápadně, ale s publikem už neztratí kontakt ani na chvilku. A skupina jako celek se pořád nebojí experimentovat, ale již to není na úkor hudebního prožitku přítomných. Všichni jsou výborně sehraní a výsledkem je tak neskutečně suverénní a sytý zvuk.































Nutno podotknout, že ani ozvučení samotného Roxy se pro tentokrát nenechalo zahanbit. Až kouzelně vyzněl nakonec křest samotného DVD, kdy se nedostavili „žádný ty lidi, co se na DVD podíleli“ ani se disk nepoléval drahým šampaňským. Ema nám jen zavelela, ať zavřeme oči a celé si to přestavíme. V ten moment mi ještě zněla v hlavě příjemná novinka nazvaná Ohio, a tak se mi snilo a představovalo moc pěkně.

My (fanoušci) se už pomalu můžeme těšit na novou desku, která by měla vyjít začátkem příštího roku. A doufat, že další koncerty Khoiby v Čechách na sebe nenechají také dlouho čekat.

Tomáš Pokorný

www.khoiba.org

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít