LIVE: Třetí den na Rock for People bouřily mocné circle pity

Vydáno 04.07.2013 | autor: redakce

Byť na chvíli zahrozily mraky, parádní festivalové počasí na Rock for People vydrželo i druhý festivalový (třetí celkově) den. Vydržela i skvělá atmosféra, k níž měrou vrchovatou přispěli Papa Roach, Royal Republic, Billy Talent nebo Gogol Bordello.

LIVE: Třetí den na Rock for People bouřily mocné circle pity LIVE: Třetí den na Rock for People bouřily mocné circle pity

Rock for People 45 smROCK FOR PEOPLE, DEN II
Letiště Hradec Králové
3. 7. 2013

14:20
Novinář Pavel Turek přednáší v Respekt stanu o hudební publicistice. "Psát o hudbě je jako tancovat o architektuře. Rád bych viděl, že to lidi dělají. Vykládat jedním médiem (jazyk) jiné médium (hudba), může dát vzniknout něčemu novému." Turek je frajer!

15:15
I když sluníčko je dlouhou dobu pořádně vysoko, Eugene z Gogol Bordello má teprve ráno a lehce rozespalý dává rozhovory.

16:15
Jazzové ručičky kmitají nad hlavami posluchačů rozjíždějícího se vystoupení Royal Republic! Ten pravý rockový den může začít. Výheň (nejen) pod střechou pokračuje - z čehož moc radost zpěvák Adam Grahn nemá.

ROCK FOR PEOPLE

15:20
Youtube stan se pomalu plní na Goodfellas, kteří předvádí zatím nejlepší zvuk festivalu. Rozjetější česká odpověď na Mumford and Sons, pěkná práce. Zahledli jsme i pár podprsenek!

Rock for People 68 smRock for People 69 sm

16:27
Před Full Steam Spacemachine celkově skvěle vypointovaného setu Royal Republic letí vzduchem pantofel a rozjetý circle pit se na chvíli uzavírá.

16:30
Bubeník Per Andreasson sice chvíli před koncertem v rozhovoru přiznal, že všichni členové kapely jsou zadaní a že si s fanynkami nic nezačínají, avšak nejedna dívka v zaplněném stanu vypadá, že by si ho dala k večeři i s paličkami.

17:32
Youthkills začali svůj set dost nahlas. Zvukař se během třetí písně trochu umoudřil, i tak skupina o několik zvědavců přišla. Jak se ukázalo později, uši trpěly i u dobře vygradovaného závěru, kde nechyběla ani povedená Time Is Now.

17:50
Ve V.I.P. baru už začíná kalba!

18:25
Ďábel nosí pandu, stále za sucha, s kumulujícími se mraky, někdo si k tomu na přilehlém kopečku dokonce čte knihu. Devil Wears Prada: jeden z nejtvrdších příspěvků dnešního hlavního programu s povedenou českou premiérou.

Rock for People 71 sm

18:45
LED obrazovky jsou pro jistotu staženy dolu, zvedající se vítr nutí posluchače The Gaslight Anthem kontrolovat krom prstokladu kytaristů i tmavé oblaky.

19:00
Gaslight Anthem bohužel hrají pro hodně prořídlé publikum, zasloužili by víc.

19:10
Je vidět že hlavní stage je připravená na páteční vystoupení Kabát. Patrně jde o jejich vlastní stage. Je také pravděpodobné, že nikdo na ní nebude technicky "lepší".

19:35
Do deníčku si všichni fandové A Day to Remember mohou zapsat další datum. I když zvukově své předešlé kolegy nepřekonali, stan dokázali slušně zaplnit a ke konci setu zároveň rozpoutali (doposud) největší circle pit.

19:56
Opět balónky na scéně, tentokrát menší, modrobílé a růžové. Pak přišla na řadu trička a nakonec i člun s přerostlým Angry Birdem - originální croedsurfing patřící k nejoblíbenějším momentům celé show ADTR.

Rock for People 48 smRock for People 45 sm

20:22
A kdo by si z vystoupení náhodou stříkl do textilu, mezi lidi bylo rozhozeno několik toaleťáků.

20:40
Že gypsy punk není zločin (Not A Crime), dokazují na největším pódiu v osmičlenném složení Gogol Bordello.

21:05
"Pověste ho vejš, ať se houpá"  s perfektní českou výslovností. Frajer tenhle Eugene Hütz!

21:33
Startují Papa Roach a další nezbedník leze na věži. Ani on, podobně jako týpek na ADTR, nahoře dlouho nevydržel a v momentě, kdy si celá hala (opět) sedala, si pro něj přišla ochranka.

21:43
Born With Nothing, Die With Everything s odehranou necelou polovinou připravených písní a v kotli se rozjíždí solidní mosh pit.

Rock for People 55 smRock for People 58 sm

 

21:50
Událost ze včerejších Bloc Party se opakovala. Narozdíl od Britů ale dokázali Papa Roach svou píseň (Burn) dohrát. Pak si vzali pánové dvě minuty na opravu a všichni doufali, že technici spraví vše rychle do pořádku. Až napotřetí kapela navázala plynule na ztracenou nit a naštěstí jim neočekávaná pauza neublížila jako Keleho partě. Stanem se sice chvíli sborově neslo "Zvukař je píča", avšak o zvukaři to nebylo. Spíš by stálo za úvahu změnit dodavatele agregátů, takovéto kiksy zavání amatérismem a kazí zážitek kapele i fanouškům. Stát se to zítra Božskému Kájovi, "Hey! Ho! Let's Go!" by asi nikdo nezpíval.

22:20
V našich končinách ještě stále častý jev, že lidé nerozumějí, co intepreti anglicky říkají, se již několikrát projevil i na předešlých koncertech RFP, nyní se požadovaný pit utvořený k wall of death proměnil v circle pit. Frontman Papa Roach nakonec tento chaos pochválil.

22:41
Catgroove od Parov Stelar fungoval, funguje a fungovat bude. Bohužel to nelze říci o zbytku tvorby, kterou v Hradci předvedli. Stále ale patří k nejvybranějším tělesům electroswingové scény.

23:47
Vydařený a vyrovnaný line-up úterní druhé stage si pochvalovali jak fanoušci, tak sami vystupující. Na vystoupení Billy Talent se přišel podívat i zpěvák Papa Roach Jacoby Shaddix se svým synátorem.

Rock for People 75 sm

0:07
"Bylo to asi před pěti šesti lety, hráli jsme poprvé v České republice a já si šel koupit kávu. Nějakou dobu trvalo, než jsem ji dostal, a jak jsem na ni čekal, hrála tahle písnička," vypráví lídr Billy Talent Ben Kowalewicz a začínají úvodní tóny Surrender. Skvělá práce!

0:33
Red Flag aneb NHL '06.

0:41
Bubeníci-dvojčata Cartonnage to sypou jak šílení! Akorát lidi tu opět nejsou.

0:45
Showcase Stage zeje prázdnotou. Kid Simius bohužel hrát do jedné nevydržel.

1:30
Světelné podmínky mohou být sebehorší, beztak se všichni fotí u obří bílé cedule "na křižovatce" s nápisem Rock for People. Kdo odtud nemá fotku, jako by na festivalu nebyl!

Rock for People 78 sm

2:20
Pláž Urban Wave je zaplněná a saxofonista skvěle doplňuje taneční pecky.

3:02
Pavel Cejnar hraje po páté poslední song. Kdo z vás to umí...? "Chci zas v tobě spát," říká si v skutečném závěru většina místních chlapců.

3:50
V backstage baru probíhá jedna bouřlivá párty. Nejmenovaní hudebníci tančí nazí na stolech, Jack Daniels teče proudem. Zítra bude všem špatně.

text: Ondřej Bambas, Martyn Starý, Petr Adámek, foto: Karolína Cermanová


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít