RECENZE: Airbourne vrchovatě naplňují poslání rock'n'rollu

Vydáno 11.07.2013 | autor: redakce

Bezduchý revival to není. Prachsprostá "kopírka" to není. Přesto to zní nebezpečně podobně ikonám AC/DC. Co to tedy je? No jistě, vypečení řízci Airbourne.

RECENZE: Airbourne vrchovatě naplňují poslání rock'n'rollu RECENZE: Airbourne vrchovatě naplňují poslání rock'n'rollu

airbourne-Black-dog-barkingAIRBOURNE
BLACK DOG BARKING
Supraphon
10 trax / 34:55 min

Tracklist: Ready To Rock, Animalize, No One Fits Me (Better Than You), Back In The Game, Firepower, Live It Up, Woman Like That, Hungry, Cradle To The Grave, Black Dog Barking

Je sice pravda, že při třetím řadovém albu je to již poněkud otřepané, ale onu podobnost australskému kvartetu nelze nepředhodit, protože inspirace slovutnějšími krajany je stále nepřeslechnutelná. Není prostě od věci na tuhle hru přistoupit, zbytečně nefilozofovat a nechat se vtáhnout do kola. Airbourne s gustem pálí třaskavou municí šťavnatých rockových fláků, bez výjimky vystavěných podle osvědčeného mustru, neomylně využívajícího patero zásadních komponentů: chytlavé halekané sbory v refrénech, řezavý dravý zpěv, nosné riffy, přímočarou rytmiku a stopáž jednotlivých skladeb v naprosté většině okolo tří minut.

Nahrávka báječně odsýpá, avšak vzhledem k absenci výraznějších výkyvů temp i nálad z ní v podstatě nic nevyčnívá a stává se sice blyštivým, ale přece jen monolitem. Přestože nepřichází žádný průšvih, na druhou stranu nenastává ani vyloženě vrcholný moment. Až se chce zmlsaně a nevděčně konstatovat: Black Dog Barking je albem standardních hitovek.

Víc než kdy jindy zde platí, že má-li být posláním rock'n'rollu především nespoutaná zábava, Airbourne jej splňují beze zbytku.

BEST TRAX: Ready To Rock, No One Fits Me (Better Than You), Hungry
ZKUS TAKY: AC/DC - Black Ice, The Darkness - One Way Ticket to Hell...And Back, Velvet Revolver - Contraband

Daniel Folprecht
5/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít