RECENZE: Evelynne odhalují své identity

Vydáno 21.02.2014 | autor: redakce

Debutový počin Anonymity pětice Evelynne má po dvou letech svého následníka. Pokud se vám zalíbil netradiční zvuk a vokál zkreslený řadou šikovných krabiček z jejich dílny, neměly by vám uniknout ani jejich Identity.

RECENZE: Evelynne odhalují své identity RECENZE: Evelynne odhalují své identity

evelynne COV 2013 nEVELYNNE
IDENTITY
Championship Music
12 trax / 36:30

Tracklist: Intro, Get up, Find the Light, Imagination, Hard to Say, Blackout!, The Night, Sailor, Under the Mask, I am the Future, Find the Light (John Bary remix), Outro

Druhá deska pokračuje ve stopách své starší sestry - směs kytar a elektra předurčuje, že spokojenými posluchači nebudou ortodoxní rockeři ani fanoušci ryzích žánrů. Identity v sobě mají elektroniky ještě víc, hravě míchají formy a zažitým textovým stereotypům dávají nový kabát.

Dvanáct stop koketuje s prvky typickými pro taneční hudbu - na české scéně spíše upozaděnou, a právě tím vyčnívá v komínku alb, které v poslední době vyšly a jejichž snahou byl pravý opak - znít více tvrdě a syrověji. Noví Evelynne znějí svěže, pestře, neobsahují otřepaná klišé a ani "povinný" ploužák, který má obvykle dopomoci odemknout ženský klín. Zkrátka se vymykají konvencím současných českých kytarovek.

Autorovi anglických textů odpusťme, že si jazyk vypůjčil za velkou vodou - čeština by této nahrávce stejně neslušela a navíc by skryla další přednost - Eddieho přízvuk, který na první poslech vůbec nenapovídá, že se narodil pod Řípem. Co se obsahové stránky týká, nejedná se o příběhy, ale situace - chvíle, okamžiky, pocity a prožitky.

Futuristický obal alba vyzrazuje, co se skrývá uvnitř - žádné zpátečnictví, naopak nové a moderní - sice ne pro všechny, ale o to hodnotnější pro věrné nebo hledače čerstvého vánku do jejich hudebních přehrávačů.

Souhrnně můžeme říci, že v zemi milovníků Kabátů si Evelynne prokopávají svou - nelehkou, ale o to zajímavější a nejen pro posluchačskou obec přínosnější - cestu a jejich tvorba stále více kontrastuje v porovnání s ostatními benjamínky posledních let. Stávají se viditelnými, poznatelnými - charakteristickými. A tak to má být.

BEST TRAX: Blackout!, Find the light, Under the mask
ZKUS TAKY: Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour, Modestep - Evolution Theory, Skyline - Private Madness, Public Danger

 

Aneta Holá
6/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít