LIVE: Ondřej Brzobohatý v Brně swingoval i daftpunkoval

Vydáno 22.05.2014 | autor: redakce

Ondřej Brzobohatý nedávno poskládal novou kapelu a konečně spustil svůj autorský hudební projekt. V květnu vydal album s názvem Identity, na nějž navazuje klubové turné. Jeden ze křtů se konal i na brněnské Flédě.

LIVE: Ondřej Brzobohatý v Brně swingoval i daftpunkoval LIVE: Ondřej Brzobohatý v Brně swingoval i daftpunkoval


Ondrej Brzobohaty Brno live 03ONDŘEJ BRZOBOHATÝ

Fléda, Brno
21. 5. 2014

Ondřej Brzobohatý se v médiích zmínil, že je jeho snem, aby lidé na koncertech zpívali jeho písničky místo něj. Což o to, něco podobného je snem každého muzikanta, ale Ondřej si bude muset ještě chvíli počkat. Čtrnáct dnů od vydání desky je na takové zázraky krátká doba, i když chytlavosti jeho skladbám rozhodně nechybí. Nejdříve je potřeba nové album posluchače naučit, nejlépe přímo na koncertech. Nyní se Ondra nachází ve stádiu prvních vystoupení a křtů.

Hudebního úvodu se ujala Tereza Černochová spolu s kytaristou Tomášem Koudelkou. Jejich show se skládala převážně z přejatých písní, nejemotivnější byla v podání Terezy píseň Škrábnutí z repertoáru jejího otce Karla. V pozitivním naladění (i zakulacení) doplňovala skladby někdy humornou průpovídkou, jindy vokálem z looperu.


Když konečně nastoupila na pódium kapela, saxofonista se marně pokoušel zjednat úvodní ticho, jelikož po hodině a půl čekání nálada na Flédě už samozřejmě pokročila. Ondřej Brzobohatý nastoupil na pódium s grácií a odstartoval koncert svižně v rytmu funky. První skladbu s názvem Identity vystřídaly písně z repertoáru Bůhví Nad Strží a Nevim. Večer se postupem času přehoupl do balad, kdy se na pódium vrátila Tereza Černochová, aby si s Ondřejem zazpívala píseň Help od Beatles a samozřejmě Věštkyni, jíž propůjčila svůj hlas i na albu.

Ondrej Brzobohaty Brno live 09Ondrej Brzobohaty Brno live 10

Dalším hostem večera byl slovenský zpěvák Peter Cmorik, s nímž kapela zahrála nejprve jeho filmovou skladbu Premýšľam nad tebou, poté pokřtili desku Identity bublinkami a zazpívali společnou píseň Vietor. Přes swingovou And The Oscar Goes To se Brzobohatý vrátil k funky Markýzou andělů a "daftpunkovou" Správci osudů, které mu žánrově sedí asi nejvíce, nehledě na to, že dobrého funky v češtině máme u nás asi jako šafránu.

Ondřej Brzobohatý se obklopil kvalitními muzikanty, on sám svou muzikálnost několikrát potvrdil u klavíru různými "vyhrávkami" a především v úplném závěru koncertu, kde se proměnil v jukebox a preludoval skladby od klasického repertoáru až po pop. Jak to v jejich provedení zní, můžete do konce května vidět a slyšet ještě v Bratislavě, Pardubicích a Českých Budějovicích.

text: Nikola Illeová, foto: Romana Šlapáková

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít