LIVE: Papa Roach vyždímali vyprodaný Lucerna Music Bar

Vydáno 20.08.2014 | autor: redakce

Papa Roach, někdejší nu-metalové hvězdy, završili pražský koncertně náročný týden. Po slavných jménech jako jsou Queens of the Stone Age, Marilyn Manson, Pet Shop Boys a Blink 182, vyprodala parta kolem Jacoby Shaddixe malý sál Lucerny. Přestože u nás byla už popáté.

LIVE: Papa Roach vyždímali vyprodaný Lucerna Music Bar LIVE: Papa Roach vyždímali vyprodaný Lucerna Music Bar


Papa Roach 02PAPA ROACH

Lucerna Music Bar, Praha
19.8.2014

Čtveřice rockerů z Kalifornie není pro české publikum ničím novým. Jejich koncerty jsou proslulé svou energií, vřelou komunikací s fanoušky a entuziasmem, který z kapely přímo sálá. Ačkoliv jejím členům už táhne na čtyřicet, na pódiu zdaleka nevypadají jako leklé ryby a stejně staří kolegové i řada mladších by se od nich mohli pódiový projev učit. To Lucerna Bar samozřejmě už moc dobře ví, není tedy divu, že jakmile dohrály předkapely City Lights a The Gogets, stovky natěšených fanoušků sborově skandovali jméno hlavního aktéra večera.

Krátce po desáté hodině pískot fanoušků zesílil a za zvuku intra na pódium postupně začali přicházet členové Papa Roach, pěkně jeden po druhém. Hned na úvod vypálili jednu ze svých ostřejších hitovek Infest ze stejnojmenného alba, načež se okamžitě zvedl les paroháčů, zadní řady se natlačili dopředu a méně šťastní a méně agresivní fanoušci zůstali uvězněni mezi sloupy nebo v horším případě, přímo na baru.

Papa Roach 09

Miláčkem dne se stal bezkonkurenčně Jacoby Shaddix, zpěvák a člověk, který Papa Roach v roce 1993 založil. Že v Lucerna Music Baru nehraje poprvé, na něm bylo vidět, a díky bezdrátovému mikrofonu měl skvělou příležitost pobavit celý klub. Uprostřed koncertního setu, přímo uprostřed songu zmizel z pódia, zpěv byl ale pořád slyšet. Po chvilce se vynořil u baru ze zadní chodby a zbytek skladby odzpíval obklopen naprosto fascinovanými zadními řadami. Publikum, které kolem něj vytvořilo kruh, nadšeně tančilo a natáčelo si Shaddixe na mobily. Ten na oplátku jednomu z nich mobil vzal a začal natáčet svoje okolí. Odchod ze zadních řad nepostrádal naprosto nic z muzikantových vlhkých snů: Dav se rozestoupil a na bocích vzniklé uličky nadšení fanoušci tleskali a volali Shaddixovo jméno. A samozřejmě se našla i krásná fanynka, která zpěvákovi skočila kolem krku, objala ho a políbila.


Po hodině neúnavné spršky jednoho hitu za druhým, jako Between Angels and Insects, Broken Home nebo Scars zazněla klipovka a zároveň jedna z největších hitovek Papa Roach Getting Away With Murder. Kapela se sice stáhla z pódia, ale po pár minutách neúnavného skandování vypálila do Lucerny ještě poslední pecky: Dead Cell a pravděpodobně největší hit a zároveň nejznámější skladbu Last Resort.

Papa Roach 13

Papa Roach 03

Pak už byl prostor jen na klasickou hru "dej pac" aneb plácni si s předními řadami. Po vyklizení Lucerny se našlo několik desítek trpělivců, kteří na kapelu přes dvě hodiny čekali u autobusu a Shanddix si opět upevnil pozici miláčka večera, když se se všemi trpělivě vyfotil a rozdával podpisy.

Z rockových klubových koncertů předvedli Papa Roach výkon hodný ocenění koncert léta, pokud ne rovnou koncert roku. Jejich profesionální show totiž nepostrádala lidskost, tolik chybějící u jiných kapel světového formátu. Nezbývá než doufat, že jejich příští pražský koncert bude v lepším prostoru a hlavně, že bude brzy!

Setlist: Infest, Between Angels and Insects, Where Did The Angels Go, Blood Brothers, Give Me Back My Life, Broken Home, Burn, Forever, Scars, Kick In The Teeth, Silence Is The Enemy, Still Swinging, To Be Loved, Getting Away with Murder // Dead Cell, Last Resort

 

text: Hedvika Pajerová, foto: Patrik Bouzek

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít