LIVE: Tarja proměnila pardubickou hokejovou halu v saunu

Vydáno 08.09.2014 | autor: redakce

Finská zpěvačka Tarja Turunen vystoupila první zářijovou sobotu ve zbrusu nové třinecké Werk Areně, aby o den později pokračovala po svých "extraligových" cestách do Pardubic. A zůstaneme-li u hokejové terminologie - odvezla si odtud tři body za přesvědčivé vítězství.

LIVE: Tarja proměnila pardubickou hokejovou halu v saunu LIVE: Tarja proměnila pardubickou hokejovou halu v saunu


Tarja Trinec live3TARJA TURUNEN

ČEZ Arena, Pardubice - malá hala
7. 9. 2014

Tarja i letos putuje po světě v rámci šňůry Colours In The Road World Tour, která odstartovala v říjnu loňského roku v Olomouci a propaguje zatím poslední studiovou nahrávku Colours In The Dark. Právě z této desky logicky zaznělo nejvíc skladeb (např. Victim Of Ritual, 500 Letters, Never Enough, Mystique Voyage nebo Medusa). Letos na jaře sice vydala finská tmavovláska ve spolupráci s Mikem Terranou živák Beauty And The Beat, který pořídila ve Zlíně, ale ten je nastaven poněkud jiným směrem. V České republice je tedy jako doma, tudíž jí nečinilo problém česky zavelet "ruce nahoru", příp. popřát "dobrou noc". Tarja se představila ve skvělé hlasové formě a na své si přišli i ti, pro něž je důležitý vizuální dojem zpěvačky.


Repertoár pardubického večera doplnily hity i z předchozích dvou sólovek My Winter Storm a What Lies Beneath. Brzy uplyne už dekáda od chvíle, kdy Tarja opustila Tuomase Holopainena a spol., přesto se ještě najdou tací, pro které je známá jen jako "ta z Nightwish". Na toto období zavzpomínala rovněž, a to prostřednictvím Wish I Had An Angel a závěrečné Over The Hills And Far Away.

Tarja Trinec live8


Výrazným prvkem celého koncertu byl již zmíněný bubeník Mike Terrana. Není třeba příliš fantazie k představě, že se svými bicími mohl příchozí "potrápit" výrazněji. Nastavení zvuku ovšem vycházelo z faktu, že největším tahákem byl pochopitelně někdo jiný. I tak muzikant potvrdil, že pozornost nepoutá pouze kvůli svému vzhledu. Parádním výkonem si zároveň udělal reklamu na další pardubický koncert, který ho letos čeká - v prosinci dorazí se svou kapelou pojmenovanou jednoduše Terrana.

Tarja Trinec live5

Tarja Trinec live4

Místo konání, tedy malá hala, neprospělo ovzduší, které sama protagonistka přirovnala k finské sauně, zato mělo až blahodárný vliv na atmosféru. Taková míra přízně publika se opravdu nevidí každý den. Těžko nevěřit slovům, která za těchto okolností zmínila, tedy že každý tuzemský koncert je lepší než ten předchozí. Na vlně euforie může pokračovat na svém turné, které se přesune do Jižní Ameriky, tedy z pohledu našince "Over The Hills And Far Away".

Studenou sprchu zaslouží jen osoba, která určuje ceny Tarjina merche. Arabských šejků bylo v publiku poskrovnu, těžko proto soudit, pro jakou cílovou skupinu byla určena CD za 800, resp. 1000 Kč!

text: Tomáš Rumler, foto: Petr Šrámek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít