LIVE: Claptone čaroval, eso z rukávu ale nevytáhnul

Vydáno 21.02.2015 | autor: redakce

V nabitém únorovém programu klubu Roxy nezapadl ani berlínský producent Claptone. Ve zlaté škrabošce v cylindru a bílých rukavičkách předváděl, jak zní aktuální německá taneční scéna.

LIVE: Claptone čaroval, eso z rukávu ale nevytáhnul LIVE: Claptone čaroval, eso z rukávu ale nevytáhnul


CLAPTONE
Roxy
20. 2. 2015

Claptone je zvláštní člověk. V soukromí je prý pohodář a milý člověk, navenek se však prezentuje jinak a kromě utajování své identity, kdy jsou přesně instruováni také fotografové, z jakých úhlů smí fotit, odpovídá v rozhovorech podivínským způsobem a je těžké rozpoznat, co je myšleno vážně a co je pouhá iluze a hra, jak se co nejlépe prodat. Tento druh prezentace není nějak nový a z několika případů v hudební branži sami víme, že hudba pak bývá poutavější a požitek může být umocněn.

Berlínský producent vystupoval maskován za typické rekvizity a pohled na něj byl kolikrát velmi zábavný. Za DJským pultem působil jako kouzelník předvádějící vybrané triky a jak bylo vidět, většina publika mu jeho čáry věřila. O nějak extra velké umění se však nejednalo.

Ve svém dvouhodinovém setu hrál převážně v pozvolnějším deep houseovém tempu. Rozjezd byl pomalejší a písně pomalu zahušťoval i vlastními tracky, mezi nimiž nechyběl ani Ghost nebo Wrong, který jistě žádný sample, podobně jako Cream, neobsahuje, jak uvedl v rozhovoru pro server Rave.cz. Toto tvrzení je ale stejně nepodstatné, důležité je, že lidi jeho muzika baví a bavila je i na party v Roxy. Stejně jako ostatní DJové, parket tak byl až do pozdních nočních hodin plný a bylo jedno, zda z reproduktorů zní Claptone, Ed Ed, Rachel Row nebo Röyksopp.

Všechny hráče na pódiu doplňovaly vizualizace od KinocirKus, které byly vkusné a díky rozšířenému plátnu a postranním krychlovitým panelům dostatečně zabavily oko při pohledu k DJ. Claptone se při své první návštěvě postaral o příjemnou zábavu, kdy představil svou tvorbu a ukázal, jaký styl má rád. Dle gest strávil v Praze také příjemný čas, svá noblesnější čísla, která by povznesla jeho set na něco víc, si však pro tentokrát nechal pro sebe. Možná na připravované live show, kterou představí v létě například na Melt! festivalu, ona esa z rukávu vytáhne.

text: Ondřej Bambas, foto: Jiří Vacek

Témata: Claptone, Roxy

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít