RECENZE: Nebýt zpěvačky Lzzy, jsou Halestorm poloviční

Vydáno 13.06.2015 | autor: redakce

S pevnou tříletou distancí se navrací zářivá Haleovic kometa a je zřejmé, že z hvězdného nebe zatím na zem nespadne. Drsně se tvářící americké kvarteto se totiž dokáže zavděčit poměrně širokému okruhu posluchačů.

RECENZE: Nebýt zpěvačky Lzzy, jsou Halestorm poloviční RECENZE: Nebýt zpěvačky Lzzy, jsou Halestorm poloviční


Halestorm IntothewildlifeHALESTORM

INTO THE WILD LIFE
Warner Music
13 trax / 49:36 min

Tracklist: Scream, I Am The Fire, Sick Individual, Amen, Dear Daughter, New Modern Love, Mayhem, Bad Girl´s World, Gonna Get Mine, The Reckoning, Apocalyptic, What Sober Couldn´t Say, I Like It Heavy

Netřeba zastírat (ono by to ani nešlo, natolik je dominantní), že stěžejní devizou Halestorm je vynikající dravý zpěv, jenž nepostrádá vytříbenou techniku, živočišný výraz ani přesvědčivé emoce. Skoro se nechce uvěřit, že něžné stvoření z pianem doprovozené písně Dear Daughter je schopné běsnit v Mayhem. Během ní našinec konečně pochopí pravý význam Erbenova verše "hlas – vichřice podoba!" - ona to byla od Karla Jaromíra vlastně poklona. Parádním momentem je rovněž samý závěr poslední I Like It Heavy, kde Lzzy Hale a cappella sklouzne k blues a nakrátko připomene Janis Joplin a její Mercedes Benz.

Nebýt suverénní a skutečně nadstandardní zpěvačky, dali by se Halestorm označit za průměrnou kapelu, která se především prezentuje nespoutaně rockově, avšak pořád tak trochu pošilhává po líbivosti a tudíž i komerčních ústupcích. Když uspěli Nickelback, Shinedown a další, proč ne my?, prosakuje nahrávkou.


Je-li pod tvrdou skořápkou libo moderní odér chladné elektroniky, je tu úvodní Scream. Možnost zahulákat si s kapelou nabízí stadiónovka Gonna Get Mine. A když s blížící se polovinou alba zvolní a rázem bez skrupulí zpopovatí (New Modern Love, Bad Girl's World), obstáli by Halestorm i ve společném programu s Avril Lavigne.

Přesto díky zdařilé produkci nahrávka působí celistvě. Po počátečních posleších dokonce až stereotypně, jako by oproti předchozímu albu múzy nenabídly sourozencům Haleovým a jejich kumpánům žádný skutečně výrazný nápad. Trpělivost sice prvotní rozpačitý dojem trochu napraví a Into The Wild Life se konec konců dobře poslouchá, přesto pozoruhodné momenty tkví spíš v detailech, nikoli v celku.


BEST TRAX: I Am The Fire, Mayhem, I Like It Heavy
ZKUS TAKY: McQueen – Break the Silence, Guano Apes – Don't Give Me Names, Shinedown – Amaryllis


Daniel Folprecht
4/7

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít