Bauchklang: kdo si to dá s námi?!

Vydáno 31.05.2007 | autor: redakce

V sobotu se Abatonem nesly zvuky všelijaké, ale žádný nepocházel z nástrojů či mašinek. Rakouští Bauchklang umějí vše zahrát a zazpívat pouze s pomocí hlasivek. Gurmánským hudebním zážitkem se nechal unášet Filip Macháček.

Bauchklang: kdo si to dá s námi?! Bauchklang: kdo si to dá s námi?!

Bauchklang
26. 5. 2007, Abaton, Praha

Není konference jako conference.


Hlasoví diktátoři, vládci Mordoru. Beatboxeři Bauchklang po dvou letech přijeli, viděli a zvítězili. Za sebou mají dvě autorská alba Jamzero a Many People, řadu obdivných recenzí a dvě proměněné nominace v anketě Amadeus, rakouské obdobě amerických Grammy (v kategorii skupina roku a alternativní počin roku). Před sebou pak vydání nové desky, z níž část přijeli otestovat na návštěvnících nové klubovky Conference, volně navazující na koncept Breakbeat Conference.

A jaké že to tedy bylo? Apokalyptická jízda, při které se vám točí hlava. Pokud máte raději čajíček, rychle vystupte, tenhle runaway train mašinfírujou hudební hedonisti, díky kterým víte, že s hlasem se dá dělat i něco jiného, než přitrouble imitovat známé osobnosti. V opačném případě garantuji groovy mejdan, pekelný molotovův koktejl třaskající do všech hudebních barev, na jehož konci stojíte s otevřenou pusou, přetékáte euforií a máte chuť přelepit si ústa izolepou.



Pořád si to ještě nedovedete představit? Ok. Pro škatulkáře je to trocha hip hopu, přiměřeně breakbeatu, tak akorát techna a nekonečně moc pozitivních vibrací. Pokud náhodou taky "dáváte", máte i vy šanci na svých patnáct minut slávy. Bauchklang nejsou žádné fajnové dámičky, ale propagátoři svého stylu, klidně si vás vezmou do party a udělají z vás hvězdu večera. Přesně tak si mezitím, co se mi plní trenky, plní trojice odvážlivců svůj sen a přijímá ofertu na freestyle s Bauchklang. Respekt. To samé platí pro všechny, kdo se téhle konference účastnili. Věděli totiž, na co jdou. Bauchklang teď vědí, že jejich Pražané jim rozumějí.

Filip Macháček



www.bauchklang.com

Fotografie z koncertu od Michala Šeby najdete ZDE.

 


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít