RECENZE: Bring Me The Horizon šlápnou občas vedle, silný duch ale vítězí

Vydáno 11.09.2015 | autor: redakce

Kdo čekal podobně našlápnutou a tvrdou desku, jako byla předchozí Sempiternal, bude z novinky Bring Me The Horizon asi zklamán. Už z ukázek z alba That's The Spirit bylo zřejmé, že hlasivky zpěváka Olivera Sykese nejsou zrovna ve formě a že se možná dočkáme změny jeho pěveckého projevu. A přesně to se stalo.

RECENZE: Bring Me The Horizon šlápnou občas vedle, silný duch ale vítězí RECENZE: Bring Me The Horizon šlápnou občas vedle, silný duch ale vítězí

thatsthespiritBRING ME THE HORIZON
THAT'S THE SPIRIT
Sony Music
11 trax / 44:59 min

Tracklist:
Doomed, Happy Song, Throne, True Friends, Follow You, What You Need, Avalanche, Run, Drown, Blasphemy, Oh No

Už několik měsíců před vydáním alba se fanoušci mohli namlsat hned několika singly, které Bring Me The Horizon zveřejnili na svém YouTube kanále. A jsou to právě písně Drown, Throne, Happy Song a True Friends, které se řadí k tomu nejlepšímu na albu. Jenomže už z živáku z britského festivalu Reading bylo zřetelně vidět/slyšet, jak velký je rozdíl mezi BMTH ze studiové nahrávky a na pódiu. Ve studiu zpěvy zachrání produkce, autotune a ostatní "kouzelné" efekty, kdežto naživo pomůže jen playback, což se může oprávněně zdát vůči fanouškům jako (s)prostý podvod.

Vedle známých hitovek a povedených kousků Run a Avalanche stojí za vypíchnutí hlavně poetická Follow You - ukazuje totiž kapelu zase v trochu jiném světle. Album uzavírající Oh No pak svým zpracováním spíše než cokoli jiného připomíná taneční hudbu, což může být některými vnímáno jako krok vedle, z druhého úhlu pohledu je to ale příjemný experiment. 

Kdo nečekal nejlepší desku Bring Me The Horizon, asi bude ve finále spokojen. Ač se kapela opět vydala jiným směrem, stále můžeme na albu That's The Spirit cítit určitou přítomnost "ducha Bring Me The Horizon". A pokud si ho hodlají zachovat i nadále, fanoušci jim i nějaký ten menší přešlap určitě rádi odpustí.


BEST TRAX
: True Friends, Throne, Drown
ZKUS TAKY: Bring Me The Horzon - Sempiternal

Matěj Chalupa
5/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít