Monkey Business v Argentině - 1. část

Vydáno 07.12.2007 | autor: redakce

Na iREPORTu můžete od této chvíle číst exkluzivní fotoreportáže Jardy Hudce z pobytu a koncertování Monkey Business v Buenos Aires.

Monkey Business v Argentině - 1. část Monkey Business v Argentině - 1. část

Jak už jsme informovali, Monkey Business byli pozváni na jednu z největších hudebních událostí v Jižních Americe – Personal fest, který proběhne 7.-8.12. v Buenos Aires (www.personalfest.com.ar). V argentinské metropoli je však během desetidenního pobytu čeká ještě jedno vystoupení v prestižním klubu, rozhovory v médiích a bohatý program, který pro ně pořadatelé připravili.

Tuto, pro českou kapelu naprosto mimořádnou příležitost, kapele nabídl promotér festivalu Zeta Bozzio, baskytarista kultovní jihoamerické rockové formace Soda Stereo (www.sodastereo.com). Skupinu si tak oblíbil, že jí zajistil distribuci alba, poměrně silné promotion (její klipy běží i na místní MTV) a dokonce MB neváhal zařadit mezi headlinery festu, jimiž jsou Chris Cornell, Happy Mondays, Snoop Dogg a Cypress Hill!

Česká „expedice“ dorazila do Aires ve složení: Tonya Graves, Roman Holý, Matěj Ruppert, Ondřej Brousek, Olda Krejčoves, Pavel Mrázek, Martin Houdek, manažer Robert Rozkurz, sound inženýři Petr Pelíšek a Jakub Mazura plus já.

Patnáctihodinový let přes Madrid proběhl bez problémů, malé vrásky nadělal jen Martinovi, jehož zavazadlo zůstalo ve Španělsku a dorazí snad ve čtvrtek. Při výstupu z letiště nás sice nepatrně rozladil déšť, ale to bylo dosud jediné malé mínus dosavadních dvou dní. Výpravy se totiž ihned chopili čtyři sympatičtí členové Zetova pořadatelského týmu – Jorge, Sofia, Daniela a Laura. Ubytovali nás v NH City&Tower, nejlepším hotelu ve městě a následně pozvali na chutný oběd do steakhousu v přístavní čtvrti Puerto Madero. Poté jsme navštívili bar, který vlastní bratr Laury – ačkoliv jsme byli zprvu trochu zaskočeni „skleníkovým“ vzduchem a nekonformním interiérem, personál na skupinu udělal sympatický dojem pohostinností a také tím, že v její diskotéce nechybí alba Monkey Business! A tak se pilo a povídalo až do večera.

První den jsme ještě stihli krátkou návštěvu koncertu sk. Dividos, kapely, která je zajímavá snad jen tím, že ji vede bratr Natalie Oreiro. Klub La Trastienda (kde si ve čtvrtek zahrají i MB) byl však zcela vyprodaný a fanoušci naprosto oddaní.

Druhý den nás probudilo parádní letní počasí. Většina členů týmu ho věnovala procházce po San Nicolas, čtvrti plné zajímavé (a často nevyzpytatelné) architektury, parků i rušných ulic, jiní nakupovali. Bylo však třeba také odpočívat, protože včerejšek byl nadmíru hektický. Jediné pracovní povinnosti měli Matěj s Tonyou, kteří absolvovali interview v Zetově radio show.

To Argentinci asi moc nerelaxují – za tu krátkou chvíli už jsme viděli dvě bouřlivé demonstrace a jeden pochod bubeníků. Nedávná hospodářská krize, velké sociální rozdíly a s tím související nespokojenost jsou tu vidět, a to má prý třináctimiliónové Aires nesrovnatelně vyšší životní úroveň než zbytek této velké země. Ale o tom až někdy příště.

Jarda Hudec, 5.12.07, Buenos Aires

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít