Ricochet, PG.Lost a Obstacles live

Vydáno 12.09.2008 | autor: redakce

Pražský klub 007 hostil trojkoncert kapel Ricochet, PG.Lost a Obstacles. Punku, post rocku a math rocku přihlížel náš spolupracovník Roman Polách.

Ricochet, PG.Lost a Obstacles live Ricochet, PG.Lost a Obstacles live

RICOCHET, PG.LOST, OBSTACLES
27.8. KLUB 007, PRAHA

Kytarový večer.

Snad každý už zažil onen známý pocit po skončení koncertu skvělé kapely, která vytrhla ze všedního stereotypu a dodala životu jiskru a pocit, že se je na co těšit. Takhle se nejspíše definuje vystoupení dobrého interpreta. No, a pak existuje další fenomén. Koncert post-rockové kapely.
Ve středu 27.srpna se na Strahově v klubu 007 konalo vystoupení rusů Richocet, švédů PG.Lost a dánských Obstacles.
První přišli na řadu Ricochet z Moskvy. Předvedli vcelku dobrý punk rock, čili žánr, jenž kdovíjak neoplývá instrumentální kreativitou. Ne, že by Richochet oslnili, ale v jejich krátkých vypalovačkách se tu a tam objevily originální prvky, které do vlny stereotypních punkrockových pasáží vnesly svěžest. V rámci středečního večera byli spíše předkrmem.



Druhé vystoupení měli na svědomí velmi mladí PG.Lost, jenž letos vydali první řadové album It´s Not Me, It´You (minulý rok EPčko Yes I Am). Na Sedmičce předvedli přesně to, co se od nich očekávalo. Vokální projev přirovnávaný ke Sigur Rós a hudba připomínající Explosions in the Sky, Caspian, občas i Mono. Když se kouknete, kolik těmhle klukům je, a porovnáte to s jejich až hypnotickou instrumentální zručností, budete žasnout. Opravdu se na Strahově v té chvíli děla davová hypnóza. Tenhle typ post-rocku s úžasnými gradacemi jednoduše umí uchvátit a hodit s vámi o zeď reality.

Večer zakončili Obstacles. Na pódiu se objevil také Emil Feitheim (ze zaniknuvších Children of Fall) jako dočasná náhrada za basáka a také člověk, jemuž patří vydavatelství blackstarfoundation, které vydává PG.Lost.
Obstacles předvedli math rock - hudbu pracující hlavně s rytmikou, respektive asymetrickou rytmikou. Hudba na poslech těžká a na koncertu ještě víc. Obstacles představili záživnější a poslouchatelnější formu tohoto subžánru.

Celkově to byl vynikající večer. Jak hudebně, tak i pořadatelsky to sedmička jako vždy zvládla a přivezla kvalitní evropské kapely, jež zaujaly mladé i vyspělejší publikum.

text Roman Polách foto archiv PG Lost

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít