Dara Rolins a MJ Cole v Radosti

Vydáno 07.10.2008 | autor: redakce

V pátek 4. října se v pražském klubu Radost FX uskutečnil velký návrat Dary Rolins v doprovodu 2-stepového mága MJ Colea. Filip Macháček byl u toho.

Dara Rolins a MJ Cole v Radosti Dara Rolins a MJ Cole v Radosti

DARA ROLINS, MJ COLE feat. ELIZABETH TROY
3.10.2008, RADOST FX, PRAHA

Dara Rolins v Radosti, aneb jaké je to, když je to Slowly.

Dara Rolins má kliku. A taky Ondřeje Brzobohatého a pražského dje Vektifa. Ten prvý pro ni napsal skladbu  Slowly a  ten druhý ji dostal k uším slovutného 2-stepového mága MJ Cola a přesvědčil ho, aby ji zremixoval. MJ Cole má pro změnu Daru Rolins, protože to je hlavně její skvělý vokál, který z jeho tuctového remixu dělá pecku, která vylétla až na první místo oficiální UK garage chart britského radia BBC. Úspěch jako blázen. Tím spíš, že remix Slowly, nikterak novátorsky nezní. Je to trochu Sincere, něco Crazy Love a Tired Games, ale hlavně výborná Dara, která má naprosto přirozený feeling pro vše, co jen trochu zavání černou muzikou….a ta se v Praze hraje v Radosti. A tak to byl právě klub Radost FX, který hostil launch party, na které měla v celosvětové premiéře zaznít live verze úspěšného remixu.



Jako hosti byly přizvání MJ Cole se svou dvorní zpěvačkou Elizabeth Troy, kytarista Jarda Helešic, Baratha (saxofon) a Honza Kleník (mašinky). Krátké vystoupení Dary, která navázala na předchozí dj set rezidenta Radosti Dj Rica bylo bohužel jediným hudebním pozitivem celé akce. Vystajlovaná Dara s mikrofonem na hlavě (blonďaté afro bylo Daře „vyrobeno“ speciálně pro páteční večírek) prostě ví, co a hlavně jak to chce. Pokud u nás někdo dokáže náležitě využít úspěchu a zvednout hozenou rukavici, je to právě Dara. Pokud o ní Anglie ještě uslyší, nebudu se vůbec divit. Oč více byla Dara příjemným překvapením, o to hůře v porovnání s ní dopadl MJ Cole. Na hvězdu jeho velikosti prostě nutno brát přísnější měřítka. Jeho vystoupení nebylo ničím jiným než přehlídkou zvadlých 2-stepových růží, které mě utvrdilo v tom, že 2-step sám o sobě prostě byl slepou hudební uličkou.

Pokud na UK 2-step či garage scéně vznikají nové pecky, pak jimi MJ Cole v Radosti buď šetřil a nebo jich je tak málo, že se v setu utopily. Vystoupení MJ Cola bylo na chlup stejné jako to, které na stejném místě předvedl několik let zpátky při svém world tour. Nebýt černé perly Elizabeth Troy, byla by to chvílemi až příšerná nuda. Elizabeth Troy je ale minimálně polovinou úspěchu největších hitů MJ Cola. Na živo jí to navíc zpívá náramně. Škoda jen, že nemá ambice na autorské věci. Jen pro MJ Cola či Ed Case je jejího talentu celkem škoda. Zbývá dodat, že večírek uzavíral známý tuzemský propagátor 2-stepu a Leoš Mareš taneční scény Béla En. Jeho vystoupení už jsem ale bohužel neslyšel. Co dodat? Dary bylo ten večer málo a MJ Cola dost. Z lejna bič neupleteš a 2-step už se snad dneska nehraje ani na Ayia Napa. Sincere (ly).

text Filip Macháček foto archiv

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít