Lissie: Příjemné klamání tělem

Vydáno 23.09.2010 | autor: redakce

Americká folk-rocková interpretka Lissie vydala své debutové album Catching A Tiger v červnu letošního roku. Jaké vlastně je?

Lissie: Příjemné klamání tělem Lissie: Příjemné klamání tělem

Při prvním pohledu na obal CD, podle image rozpustilého mládí, by člověk málem považoval Lissie (vlastním jménem Elisabeth Maurus a ročník 1982, už žádná malá žába) za další z řady umělých popových hvězdiček. Ale hned po poslechu první skladby debutového alba se americká písničkářka z téhle představy elegantně vysmekne.

Máme tu čest se zralou osobností, která se může chlubit výrazovou přesvědčivostí, zajímavou „zakouřenou“ barvou sytého hlasu a nadprůměrnými songy s příchutí folk rocku a blues. Píseň Little Lovin‘ by snad zapadla i do repertoáru Janis Joplin. Nikoliv vokálem, ten je jinde, ale charakterem.

Místy je toho lovení v dějinách rocku a popu možná až příliš. Slyš trochu vlezlé 60‘s retro Stranger a některé poněkud vypočítavé refrény (Cuckoo, Oh Mississippi), které jen s odřenýma ušima prolezly škvírkou z vězení plagiátu. Jakoby něco připomínaly, ale naštěstí si přesně nevzpomenete co. Ovšem pokud vezmeme desku jako celek, převládne dojem milého překvapení.

Tomáš S. Polívka

4

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít