LIVE: Burma Jones a Jaro Smejkal uctili památku Prince, zahráli Purple Rain. A pokřtili nový singl Co mě čeká

Vydáno 05.05.2016 | autor: Jana Braunová

Premiérový koncert v pozměněné sestavě s novým zpěvákem Jaro Smejkalem odehráli Burma Jones v plzeňském klubu House Of Blues. Pokřtili zde i nový singl, kmotrem byl známý plzeňský herec Martin Stránský. 

LIVE: Burma Jones a Jaro Smejkal uctili památku Prince, zahráli Purple Rain. A pokřtili nový singl Co mě čeká S Burma Jones teď zpívá Jaro Smejkal

BURMA JONES
HOUSE OF BLUES, PLZEŇ
4. 5. 2016

Jaká bude Burma Jones s novým zpěvákem Jaro Smejkalem? Takovou otázku si určitě před koncertem kladla řada návštěvníků. Jaro Smejkala zná řada lidí jen jako finalistu Česko Slovenské Supestar 2013, kterého si jistě pamatujete kvůli jeho zajímavě zabarvenému, chraplavému hlasu. Jak to ale bude fungovat ve spojení s Burma Jones?

Burma Jones s Jaro Smejkalem křtili nový singl, přišel i Martin Stránský

SMEJKAL SE OSVĚDČIL

Jako první skladba zazněla Nebe, peklo, ráj  a Jaro Smejkal ukázal, že byl správnou volbou na post nového zpěváka. Styl jeho zpěvu, barva hlasu i jeho projev naprosto zapadají do stylu Burmy Jones a hodí se jak do nových písní, tak do starých známých hitů.

vložte odkaz, text nemažte

Na koncertě zazněly nejen písně Burmy Jones, ale i sólový singl Jaro Smejkala Never mind. Zhruba v polovině koncertu nastala krátká občerstvovací pauza, po které došlo na očekávaný křest nového singlu Co mě čeká.  Křtila se "flashka" se singlem a křtu se ujal známý plzeňský herec Martin Stránský, který novinku pochválil. Dílo pokřtil v Plzni tradičním pivem.

KDO CHCE SAMBU?

"Chcete Sambu? Kdo chce Sambu?" křičí na konci základní hrací doby Mersi. Z publika se ozývá nadšený jásot a začíná hit Samba v kapkách deště. Diváci pohotově reagují a tančí do rytmu samby. 

Došlo i na tři přídavky. Největším překvapením byl ten první, který byl vzpomínkou a poctou nedávno zesnulé legendě. Od Prince zazněla skladba Purple Rain. Burma Jones s Jaro Smejkalem se jí zhostili s úctou a pokorou. Druhým přídavkem byla Get Lucky od Daft Punk a nakonec zazněla skladba I’m Free.  

Premiérový koncert kapely Burma Jones s novým zpěvákem byl zajímavým a milým překvapením. Během večera v House Of Blues si návštěvníci zatančili, zazpívali, všichni si očividně vystoupení užili a odcházeli spokojeni. Uvidíme, jak to bude s novou Burmou Jones dál.  

Text, foto a video: Jana Braunová  

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít