LIVE: Anna K. ukázala svoje Světlo a skvělou formu ve Foru Karlín

Vydáno 13.04.2018 | autor: Hana Bukáčková

Anna K., která má za sebou druhý boj s ošklivou nemocí, završila svoje turné Moje světlo v pražském Foru Karlín. Večeru předcházely velké koncerty v Ostravě a v Brně. Pozvala si Kühnův dětský sbor, Miraie Navrátila, Jaroslava Uhlíře a mnoho dalších hostů. Společně s nimi rozdávala Světlo plnými hrstmi. 

LIVE: Anna K. ukázala svoje Světlo a skvělou formu ve Foru Karlín LIVE: Anna K. ukázala svoje Světlo a skvělou formu ve Foru Karlín


ANNA K.
FORUM KARLÍN, PRAHA
12. 4. 2018

Od začátku pozitivně naladěná Anna K. předvedla po nelehkém období svůj životní koncert, který otevřela prvním singlem Vždycky se budeme znát ze stále aktuálního alba Světlo. Za něj mimo jiné v průběhu večera převzala od vydavatelství BrainZone Zlatou desku.

RECENZE: Anna K. vpustila do svých výborných písní Světlo

Koncert provázela vizuální podívaná složená ze dvou desítek obrazovek promítajících povedený zářivý vizuál alba, který vytvořil muzikant a výtvarník Daniel Kurz. Při písních Večernice a Nebe pozadí scény tvořila hvězdná obloha a při songu Milá červené a žluté květiny. Těmi byla zpěvačka zaplavena i v samotném závěru koncertu. Ale nepředbíhejme. 

ZÁŘIVÁ SCÉNA I ZPĚVAČKA

Nezářila jen scéna, ale i Anna K., která s pokorou a v plné kondici odzpívala většinu písní z poslední desky, ale nezapomněla do playlistu zařadit i starší hity typu Láska, Nebe, Nelítej nízko. Plná energie s s plným nasazením, i tak by se dala popsat věčně usměvavá interpretka, která v březnu převzala cenu Zpěvačka roku v anketě Žebřík. 

LIVE: Anna K. rozsvítila vyprodanou Hybernii, album jí pokřtili Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř

Oproti loňskému koncertu, který proběhl před rokem v Hybernii, si pozvala Kühnův dětský sbor, který naživo - a ne z reproduktorů jako loni - doprovodil řadu písní a dal jim tak větší náboj. Týkalo se to například skladeb Až mě zachráníš, Tamaryšek, Pyramida boha slunce. Jako další pozvání přijal baskytarista Vladimír Guma Kulhánek, který Annu dlouhá léta doprovázel. Zahostoval si při Lásce či Divoké. Cellistka Adriana Voráčková zpestřila svým nástrojem Tamaryšek či Pokřehlou, kterou doplnil ještě samotný autor Jaroslav Uhlíř.

Kytarista Jiří Janouch zaskočil v písni Milá za Roberta Kodyma, který právě natáčí novou desku Lucie. Jediný Mirai Navrátil si střihnul s Annou K. i předchozí koncerty v Ostravě a v Brně. Se svými hlasovými  indispozicemi se v rádiovém megahitu Když nemůžeš, tak přidej popral statečně. Tato píseň provázela Annu K. loni snad pokaždé z rádiového éteru při cestách do Vinohradské nemocnice.

Koncert nebral konce, spokojené publikum nechtělo zpěvačku pustil z pódia, a tak přidala Prokřehlou, Vždycky se budeme znát a pozitivně naladěnou Chvíli nad vodou. Teď jen nezbývá než popřát zpěvačce pevné zdraví a více Světla do života. Sama nám ho vydařeným koncertem předala spoustu. 

Setlist: Vždycky se budeme znát, Nelítám nízko, Večernice, O kousek vedle tebe, Nebezpečná, Až mě zachráníš, Tamaryšek, Láska, Když nemůžeš, tak přidej (feat. Mirai Navrátil), Milá, Co mi za to dáš, Po dvou vteřinách, Šestý smysl, Divoká, Pyramida boha slunce, Píseň o slzách, Volá tě noc, Noc na zemi, Nebe, Prokřehlá, Vždycky se budeme znát, Chvíli nad vodou

Text: Hana Bukáčková, foto: Lucie Nohlová (ilustrační fotografie z Ostravy)

Témata: Anna K., Světlo, Žebřík, Nebe, Tomáš Vartecký, Jaroslav Uhlíř, Mirai Navrátil

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít