LIVE: Anna von Hausswolff's BADA rozduněla celou loď na Vltavě

Vydáno 13.05.2019 | autor: Aleš Harazim

Švédská temná písničkářka Anna von Hausswolff ukázala světu, že můžete zkombinovat metalovou temnotu a poetické písničkářství. Mnohé stále nepřestává překvapovat, když žena hraje v tvrdém žánru - navíc když vypadá jako milá a éterická víla. Nyní v Praze představila projekt BADA a bylo to zase něco nového a nečekaného.

LIVE: Anna von Hausswolff's BADA rozduněla celou loď na Vltavě LIVE: Anna von Hausswolff's BADA rozduněla celou loď na Vltavě


ANNA VON HAUSSWOLFF'S BADA
ALTENBURG 1964
11. 5. 2019

Bouřka, déšť, zima. To čekalo návštěvníky koncertu Anna von Hausswolff's BADA, kteří se vypravili do Holešovic na loď Altenburg 1964. A byla to vlastně dokonalá kulisa k tomu, co přišlo.

Anna von Hausswolff je skvělá zpěvačka. Takže asi mnoho lidí zklamalo, že na koncertu byla jen v černé kšiltovce za DJ pultem a neřekla za celou dobu ani slovo. Anna von Hausswolff's BADA sice totiž nese z komerčních důvodů její jméno, ale jde o pět hudebníků hrající instrumentální temnotu - Gianluco Grasselli, Hannes Nilsson a dřívější její spoluhráči Filip Leyman a David Sabel. Každý má svůj úkol, každý má svou roli a nikdo nevyčnívá.

Drnčící zvuk v trupu lodi holešovického Altenburg 1964 nemohl být lepším prostorem pro tenhle druh hudby, který rezonoval a zažíral se do nitra mozku. Jasně, pořád si člověk říkal, že je pěveckého talentu Anny von Hausswolff za tím pultíčkem s různými páčkami a serepetičkami škoda, ale mohutný zvuk to alespoň částečně vynahrazoval a koncert utekl v jedné změti mohutného zvuku tak rychle, až vás to překvapilo.

Není to hudba pro všechny, nebyl to koncert pro všechny, ale pohnout to s návštěvníky s otevřenou myslí rozhodně mohlo.

Text: Aleš Harazim, Foto: Aleš Harazim

Témata: Anna von Hausswolff's BADA, Anna von Hausswolff, koncert, Altenburg 1964

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít