LIVE: Chinaski udělali v Praze tečku za albem Rockfield

Vydáno 14.12.2016 | autor: Hana Bukáčková

Tři dlouho dopředu vyprodané mejdany v Lucerna Music Baru. Tak vypadal program Chinasek v půlce prosince, před blížící se produkční pauzou. Zazněly průlomové hity jejich kariéry a vzpomínalo se také na Radima Hladíka.

LIVE: Chinaski udělali v Praze tečku za albem Rockfield Chinaski udělali v Praze tečku za albem Rockfield


CHINASKI

LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
13. 12. 2016

Chinaski prosincovými koncerty uzavírají kapitolu kolem kritikou chválené desky Rockfield. Při méně vydařilém začátku trochu haproval zvuk a bylo špatně rozumět zpívanému textu. Chyby však během druhé písně zmizely a fanoušci si tak mohli dosytosti užít jejich koncert.

RECENZE: Chinaski v nejlepší formě? Ano!

Parta kolem Michala Malátného nešetřila hity a střídala jeden za druhým. Překvapivým zjištěním bylo přiznání Malátného, že nechtěl původně zařadit do playlistu Dlouhej kouř, ale zbytek bandy ho přesvědčil o opaku. Naštěstí tedy došlo k zahrání této nestárnoucí klasiky z jejich rané tvorby. Tyhle hity dělají koncert, ne rádiové odrhovačky typu Slovenský klín, na který přišla i Bára Hosnedlová. Paradoxem je, že je Češka, a ne prvoplánově tipovaná Slovenka. Možná ještě větším paradoxem bylo, že měla na sobě tričko s nápisem Slovenka.

vložte odkaz, text nemažte

Během setu Malátný prozradil, že už pracují na novém albu a že už mají aktuálně hotových šest kousků, asi polovinu ze zamýšleného obsahu. Fanouškům s pokorou nabídli aspoň ochutnávku v podobě Tamaryšku, který složili asi před měsícem. Dle prvního poslechu se nejedná o žádný výrazný hit, ale čas ukáže, zda se uchytí a bude pravidelným bodem v jejich playlistu. Fanoušci ho přijali vřele za svůj. 

Michal Malátný interview: Úspěch s Rockfieldem nás nakopl a dal nám sebevědomí

Chinaski odehráli bezmála 90 minut kvalitní muziky bez zbytečných proslovů mezi jednotlivými písněmi. Marpo za bicími exceloval, skoro se až člověk bál, aby bubny tu nálož vydržely. Fanoušci zpívali jejich zlidovělé hity tak naplno, že místy nebylo kapelu skoro slyšet. Závěr patřil vzpomínce na Radima Hladíka písní Drobná paralela. Právě Hladík jim pomohl vyprodukovat jejich první tři alba a ukázal jim cestu. Patří mu za to zasloužený dík. S publikem se kapela rozloučila písněmi 1. Signální a Vinárnou u Valdštejna.

text: Hana Bukáčková, foto: Michaela Hermína (pondělní koncert)

Témata: Chinaski, Michal Malátný, Rockfield, koncerty

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít