LIVE: Co slíbili, to dodrželi. Parkway Drive předvedli ve Foru Karlín svou největší show

Vydáno 19.02.2019 | autor: Nicola Bernard

Australští Parkway Drive se do České republiky vrátili po necelém půl roce. Naposledy se ukázali na festivalu Aerodrome, kde zároveň slíbili, že brzy přijedou znovu. Lákali i na to, že přivezou největší show v historii. A to taky splnili!

LIVE: Co slíbili, to dodrželi. Parkway Drive předvedli ve Foru Karlín svou největší show LIVE: Co slíbili, to dodrželi. Parkway Drive předvedli ve Foru Karlín svou největší show


PARKWAY DRIVE
FORUM KARLÍN, PRAHA
18. 2. 2019


Kdo zná Parkway Drive, ví, že tihle týpci umí překvapit. Většinou je to vizuální scéna, tentokrát si ale potrpěli na něčem jiném - za zvuku intra Wishing Wells a doprovodu ohňů se vyřítili ze zadních dveří Fora Karlín, z těch, které jsou hned u baru. Hned zpočátku tedy byli fanouškům na dosah ruky.

Parkway Drive ve Foru Karlín zapálili vše, co se dalo

Druhá skladba, Prey, se nesla ve znamení světelné a vizuální show. Málokdo může říct, že se pyšní takovou světelnou přehlídkou jako právě Parkway Drive. Osvětlovač si stejně jako na jiných koncertech dal na své práci hodně záležet. Mohli jsme tak vidět černobílou stage, několik desítek barev, ale především vybavení, kterými se pyšní málo zahraničních kapel. Show byla opravdu rájem pro všechny kameramany a fotografy - bylo to snad poprvé, co souhra zelené, červené a žluté barvy opravdu fungovala dohromady. O zvuku můžeme mluvit naprosto stejně. 

Na svůj koncert si tahle banda navíc přizvala pár muzikantů se smyčcovými nástroji, kteří s nimi střihli Writings on the Wall a Shadow Boxing. Symfonický metal zněl opět skvěle. Co se fanoušků týče, od prvních chvil, tedy už od předkapel, bylo jasné, že tohle bude veliký zážitek. Circle pity se vytvářely už během vystoupení TIM, při Killswitch Engage to vypadalo, jako by šlo o hlavní kapelu.

Když hráli Parkway Drive, fanoušci už lezli i přes balkóny a skákali dolů. Set byl zakončený tradiční Bottom Feeder. Z takové nálože energie se budeme vzpamatovávat ještě dlouho.

text: Nicola Bernard, foto: Marek Holoubek

Témata: Parkway Drive, Forum Karlín

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít