LIVE: Cocotte Minute předvedli v Praze ve vyprodaném klubu spanilou jízdu

Vydáno 02.11.2017 | autor: Hana Bukáčková

Zeller a spol. dokázali vyprodat Lucerna Music Bar, kde naposledy přehráli celou poslední desku !Rituál, kmen a srdce a kmen!, která bývá titulována jako jejich nejsyrovější nahrávka. Jako support se představili neotřelí slovenští BijouTerrier.

LIVE: Cocotte Minute předvedli v Praze ve vyprodaném klubu spanilou jízdu LIVE: Cocotte Minute předvedli v Praze ve vyprodaném klubu spanilou jízdu


COCOTTE MINUTE
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
1. 11. 2017

Předskakující BijouTerrier ze Slovenska u nás nejsou tolik známí, nicméně jejich fanouškovská základna se jistě po vydařeném a energickém vystoupením velmi rychle rozroste. Našlapaná muzika byla podpořená vizuální stránkou, zpěvák Majka F.T.G. měl na sobě komiksové legíny a "Strýco" růžový oblek. Svým punk-rockem, pod kterým je podepsán Kuko z Horkýže Slíže, dobře vykřesali první jiskry ohně, který prudce začal hořet s hlavními hvězdami večera. 

Trautenberk a Cocotte Minute rozpoutali peklo ve vyprodané Šeříkovce

Cocotte Minute na jaře odjeli společné turné s Hentai Corporation a Prago Union. Na podzim vsadili na primariát a vyjeli na samostatné turné. S podobnou energií, kterou o pár dní dříve předvedli Hentai Corporation v Akropoli, se soukmenovci z CM vřítili i do svého koncertu, který měl nejdelší playlist. Objevilo se v něm dvacet čtyři kousků, dva tak oproti původnímu plánu vypadly. 

Cocotte Minute udělali bordel ve vyprodaném Lucerna Music Baru

SKOKY DO DAVU A SURFOVÁNÍ NA DVEŘÍCH OD ZÁCHODU

Krom osvědčených pecek zazněly dvě nové věci Králům koruny a Zapal, které kapela nahrála v září ve Vídni pod taktovkou Mika Wolfa z rakouských Kontrust. Cocotte Minute se mohou spolehnout na silné fanouškovské jádro, proto si Zeller mohl dovolit skákat do davu, "surfovat" po lidech na dveřích od záchodu, nést se jako král či skákat na štaflích.

Martin Zeller (Cocotte Minute) interview: Kdo nemá konfety, je nula

Celkově byl koncert rozdělen na čtyři části, v první jsme si zopakovali poslední desku, druhá byla zasvěcena novinkám, coveru Můj čas (který jen tak naživo neuslyšíte) a písním, které se v poslední době moc neobjevují v setlistu. Třetí část patřila klasikám jako Czeko, Kopem, Nenávist. Závěr se nesl v režii přídavků debutu Měl bych tě sejmout, Bastard a Král discotheque.

Setlist: Bordel, Srdce, Nazdar, Lodě, Odemykač, Víla, Tanči, Tady a teď, Světlonoš, Punk Off Kha, Štěstí, Vostrov, Můj čas, Králům koruny, Zapal, Sorry, Nenávist, Travič vody, Bratře nedovol, Czeko, Kopem, Král discoteque, Bastard, Měl bych tě sejmout

Text: Hana Bukáčková, foto: Marek Holoubek

Témata: Cocotte Minute, Martin Zeller, !Rituál, kmen a srdce a kmen!

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít