LIVE: Eddie Stoilow završili turné v Praze, desku Jupiter jim pokřtil Oto Klempíř

Vydáno 02.12.2016 | autor: Hana Bukáčková

Eddie Stoilow vydali v květnu album Jupiter, na jehož podporu projeli v rámci své tour desítky českých a moravský měst. Před půlroční pauzou zavítali do Prahy, kde své album pokřtili. Odehráli téměř dvouhodinový playlist. Hostovaly vokalisty a zvuk byl, jako u nich vždy, perfektní.

LIVE: Eddie Stoilow završili turné v Praze, desku Jupiter jim pokřtil Oto Klempíř Eddie Stoilow završili turné v Praze, desku Jupiter jim pokřtil Oto Klempíř


EDDIE STOILOW

LUCERNA MUSIC BAR
1. 12. 2016

Co se nedotáhlo na poslední desce Jupiter, to Eddie Stoilow dotáhli živým vystoupením. Díky rovnoměrné kvalitě jednotlivých songů téměř nebylo poznat, co je osvědčený hit a co novinka. Set působil velmi vyváženě, i když jejich nová deska, ze které odehráli zhruba polovinu písniček, se může zdát více rozpolcená. Fanoušci nové hity vřele přijali.

RECENZE: Eddie Stoilow chybí na Jupiteru více nápaditosti

Koncert příjemně osvěžily vokalistky Eva Burešová a Josefína Žampová při písních Sun Is Shining a Coming Home. U kapely nevídaný jev, nejsou totiž zvyklí na hosty, natož v ženském provedení. Přiznali mírnou nervozitu při zvukovce, která rázem opadla při samotném koncertu. Zpěvák Žampa v některých písních zkraje setu skoro nešel poznat, nebyl to jeho typický hlasový projev, ale o poznání větší "chrčák" než obvykle, který v jistých pasážích nepůsobil až tak příjemně. Naštěstí se ale postupně vyzpíval do své klasické hlasové polohy.

vložte odkaz, text nemažte

DESKU POKŘTIL KLEMPÍŘ Z J.A.R.

V rámci koncertu nechyběl ani křest nové desky, který proběhl zhruba v půlce setu. Zhostil se ho neustále se opakující kmotr Oto Klempíř, který vychválil hlasový projev Žampy téměř až do vesmíru, dále nestárnoucí herečka Jitka Ježková a další zástupci. Křtilo se šampaňským.

FOTOREPORT: Eddie Stoilow vzali fanoušky až na Jupiter

Nutno říct, zvuk mají Eddie Stoilow vždy na jedničku, a tak by jim slušela i velká pódia. Zní až stadiónově - jako například v písni Believe - a mají nespočet hitů, které by hravě přijaly i větší masy lidí. Přesto jsou na menších pódiích více doma díky intimní atmosféře, která panuje mezi nimi a fanoušky. Působí velmi vyzrále a svoji živočišnost, žánrovou pestrost umí dobře prodat.

Eddie Stoilow interview: Jupiter vznikl v absolutní svobodě, nikdo nad námi nedržel bič

Sami se označují za schizofrenní kapelu, která se nedrží jediného žánru. Z jednoho stylu do druhého umí přirozeně a nenápadně přejít, jak to dokázali tím, že z pomalé Floating přeskočili do drum'n'bassové Take It. Žampovy hlasové přesmyčky a výškové kudrlinky nás svojí nadčasovostí přenesly do vesmíru. Nebál se vystřihnout si hitovku z Padesáti odstínů šedi od Ellie Goulding, do které zamíchal hardcore, nebo Lion začít svým beatboxem.

Jestli je Jupiter úkaz ve vesmíru, tak Eddie Stoilow jsou menším úkazem na české hudební scéně. Ukazují nám, že když se chce, všechno jde. 

text a video: Hana Bukáčková, foto: Martina Havlíčková

Témata: Eddie Stoilow, Honza Žampa, Oto Klempíř, J.A.R., Jupiter, křest, koncerty

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít