LIVE: Ghost do Prahy přivezli epickou show a senzační songy

Vydáno 02.12.2019 | autor: Iva Hadj Moussa

Advent prostě nemohl začít lépe! Oslnivý koncert švédských Ghost první prosincovou neděli potěšil fanoušky pražské haly O2 universum. A žádné tiché rozjímání to rozhodně nebylo!

LIVE: Ghost do Prahy přivezli epickou show a senzační songy LIVE: Ghost do Prahy přivezli epickou show a senzační songy


GHOST
O2 UNIVERSUM, PRAHA
1. 12. 2019

Diváky už v půl sedmé rozehřála švédská death-black-goth metalová kapela Tribulation, která již je českému publiku celkem známá. Škoda byla, že ne všichni, kdo ji chtěli vidět, se na ni dostali - diváci byli do haly vpouštěni poněkud pozdě a u vstupů a šatem se tvořily dlouhé fronty. Po Tribulation vystoupili zamyšlení rockeři z Tennessee All Them Witches, jejichž hudba by mohla být skvělým soundtrackem k nějaké americké road movie. Oba předskokani hráli s nasazením, ale co naplat, pražské publikum (ve srovnání s jinými koncerty tvrdší muziky velmi mladé) bylo natěšené na miláčky Ghost.

FOTO: Ghost přivezli do Prahy svou ďábelskou show

Tak trochu zvrácená mše

Když zaznělo intro, hala už šílela. A když začal úvodní song Rats, řev byl přímo ohlušující. A hity jely jako po másle. Asi největší odezvu měly songy Absolution, Cirice, Ritual a závěrečné Dance Macabre a Square Hammer. Fantastické byly i nové písničky Kiss the Go Goat anebo epická Mery on the Cross. Zpěvák měnil kostýmy a v davu to vřelo. Ani fanoušci s místy k sezení nezůstali v klidu, to prostě nešlo.



Mimochodem, koncert navštívil i divák Tomáš, posluchač death metalu, který Ghost viděl vůbec poprvé. "Když to neberu jako metal, tak je to super muzikál," poznamenal a šel si koupit plakát k turné.

Věčné diskuze, jestli je kapela Ghost jenom "šaškárna", jestli to je rock, pop nebo metal, šly zkrátka stranou. Na prvním místě byla čistá energie a radost z muziky.



text: Iva Hadj Moussa, foto: Pavla Dolanská

Témata: Ghost, O2 universum, metal

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít